poze kinodiseea altfel
poze kinodiseea altfel

KINOdiseea Altfel

Bucuresti , Bucuresti. Luni 15 Mai 2017 10:00 - Duminică 21 Mai 2017
Teatru la Cinema - Cinema Muzeul Taranului, Str.Monetariei nr 3, Bucuresti, sector 1

Categorii: Spectacole si Filme

Numar min/max participanti: 5/350

Festival de film pentru copii

KINOdiseea, unul dintre cele mai mari festivaluri de filme pentru publicul tânăr din Europa Centrală și de Sud-Est, are în premieră anul acesta o ediție intermediară, în cadrul săptămânii Școala Altfel, între 15 - 21 mai, în București, la Cinema Muzeul Țăranului și Hollywood Multiplex Bucuresti Mall.

Timp de 8 ani, KINOdiseea a adus publicului cele mai noi, iubite și apreciate filme pentru copii, filme premiate la festivaluri internaționale și aclamate de majoritatea criticilor. La KINOdiseea Altfel, spectatorii vor avea ocazia să (re)vadă filme premiate la edițiile din anii trecuți dar și premiere pe ecranele din România.

Printre filmele din selecție se numără Ponyo, capodopera lui Hayao Miyazaki, câștigătoare a Celui mai bun film la KINOdiseea 2012 și a Leului de Aur la Festivalul de la Veneția. Filmul ne împărtășește povestea fantastică a lui Sosuke, un băiețel ce trăiește într-un oraș pe o stâncă de deasupra mării, și a lui Ponyo, peștișorul pe care îl salvează de la moarte și care dorește cu ardoare să devină om.

De neratat pentru copiii mai mari este Labyrinthus, câștigătorul trofeului KINOdiseea pentru cel mai bun film în 2015, o istorie fantastică plină de aventuri și peripeții, în care viețile prietenilor protagonistului sunt în pericol într-un joc video.
Cel mai bun film la KINOdiseea 2016, Blanka, spune poveste unei fetițe de 11 ani, care supraviețuiește singură în Manila, cerșind și furând de la turiști. Într-o zi îi vine în cap o idee absurdă: dacă ar fi în stare să-și cumpere o mamă, ar putea duce o viață mai bună. Dar trebuie să facă eforturi uriașe pentru a aduna destul de mulți bani.

De neratat este și simpaticul Orășel Alandala al lui Veit Helmer, unde copiii și bunicii reușesc să transforme un orășel din Europa într-un loc al invențiilor și al recordurilor. Mașina de gunoi devine fabrică de biciclete, o macara devine rollercoaster și totul pare posibil atunci când imaginația nu mai are limite.

Duminică, pe 21 mai, Trupa PAM PAM va prezenta în cadrul KINOdiseea Altfel o piesă de teatru muzical educativ pentru copii "LA ȘCOALA ESTE CA-N POVEȘTI", unde cei mici vor canta și vor învăța o sumedenie de lucruri utile alături de personajele muzicale PIA (pianul), VIO (vioara) și KITO (chitara).

Mai multe detalii despre programul festivalului, pe site-ul http://www.kinodiseea.ro/ iar biletele pentru proiecțiile de la Cinema Muzeul Țăranului se pot achiziționa de pe de pe www.eventbook.ro. Biletele pentru proiecțiile de la Hollywood Multiplex vor fi puse în vânzare după data de 8 mai.

KINOdiseea este organizat de Asociația Culturală Metropolis, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Centrului Municipal de Cultură Arad, Primăria Arad, PrimăriaMunicipiului Cluj-Napoca, Consiliul local Cluj-Napoca.

Despre KINOdiseea

KINOdiseea este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrală și Sud-Est, atât ca număr de filme, cât și ca număr de spectatori. Festivalul este recunoscut la nivel internațional de către cea mai importantă asociație pentru promovarea filmelor pentru copii, ECFA — European Children's Film Association. În cele 8 ediții, festivalul a avut peste 60.000 de participanți, iar de 3 ani se află printre cele patru festivaluri de film pentru publicul tânăr din Europa care se bucură de sprijin Media din partea Creative Europe.

Mai multe detalii: http://www.kinodiseea.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1268

Eveniment postat de organizator

anca spiridon

Adaugat in urma cu 2532 zile, 22 Apr. 2017

Adaugat de Miranda14747

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 94

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .