poze  omul cu o singura aripa

• OMUL CU O SINGURĂ ARIPĂ

Bucuresti , Bucuresti. Luni 18 Aprilie 2016 20:00
IN CULISE. La Scena. Calea Calarasilor nr 55

Categorii: Spectacole si Filme

Destinul poetic al unui om cu însușiri deosebite, îmbrăcat în hainele teatrului burlesc, care delectează prin bogăția și culoarea personajelor sale.

Destinul poetic al unui om cu însușiri deosebite, îmbrăcat în hainele teatrului burlesc, care delectează prin bogăția și culoarea personajelor sale.

Omul cu o singură aripă aduce pe scenă 15 actori, care jonglează cu peste 20 de roluri pentru a da viață unei povești de viață ieșită din comun. Într-o lume a oamenilor fără aripi se naște un ”prinț” cu o aripă în locul brațului drept. Un om mereu aflat între bine și rău, frumos și urât, geniu și mediocritate, măreție și insignifianță. Nu poate să zboare, dar nu poate nici să muncească. Într-o lume ”normală”, darul său ceresc devine un dezavantaj în drumul desăvârșirii.

Spectacolul vorbește despre destinul singuratic al celor care nu se încadrează în tiparele unei societăți conformiste. Aerul meditativ și filosofic al piesei este ambalat într-o formă savuroasă de spectacol care îmbină comedia cu realitatea unei vieți trăite altfel.

Omul cu o singură aripă este un spectacol despre oamenii diferiți, speciali.

Fascinația acestei însușiri naturale deosebite trezește interesul și simțul proprietății în femei și politicieni deopotrivă, care își doresc să se asocieze și să profite de minunea omului-pasăre. Căutat de poliția franceză pentru a fi numit simbol național al Franței ”purificate”, fiind ținta curiozităților bolnave ale lumii ”normale”, Omul cu o singură aripă nu-și găsește locul nicăieri și caută să se ascundă. Ajunge astfel să trăiască într-un ghetou populat de boschetari, încercând să-și amintească scopul căderii sale din cer. Totuși, cineva îl caută. Cineva care probabil îi cunoaște misiunea. Perechea lui.
Există două tipuri de oameni: unii strălucesc, iar alții nu. Iar Omul cu o singură aripă este un spectacol cu nuanțe misterioase care ridică problema scopului pe care îl avem fiecare dintre noi în lume: despre urma pe care reușim sau nu să o lăsăm prin existența noastră, despre lumina pe care o avem sau nu, despre atașament și detașare, rădăcini sociale și marginalizare, diferență și subiectivitate.
„Voi nu ştiţi cum e să ai o singură aripă. Nici măcar tu, care te uiţi acum la mine compătimindu-mă. Îngerii râd de mine, iar eu ma pierd în râsetele lor fricos şi mândru.”

de Matei Vișniec
Cu: Dana Roman, Cora Manole, Martina Voicu, Diana Simulescu, Cosmin Ferenț, Dana Gherase, Dana Badiu, Dragoș Simion, Bianca Durdui, Iulian Babulea, Bogdan Stroe, Natalia Russ, Diana Dumbravă, Sami Al Tawel, Larissa Săndulescu
Regia: Cristian Bajora
Intrarea libera.

Info: www.inculise.ro
Rezervări: 0735 026 762 sau online pe http://www.inculise.ro/program-si-evenimente/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 580
Cuvinte cheie: Bucuresti
teodora rosu

Adaugat in urma cu 2925 zile, 26 Mar. 2016

Adaugat de Teodora13141

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 682

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .