poze  pleine lune prezentat de karma dance project paris
poze  pleine lune prezentat de karma dance project paris poze  pleine lune prezentat de karma dance project paris poze  pleine lune prezentat de karma dance project paris

“PLEINE LUNE” - prezentat de KARMA DANCE PROJECT - PARIS

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 25 Mai 2016 20:00
Teatrul National, Sala Atelier

Categorii: Spectacole si Filme

Miercuri, 25 mai 2016, orele 20:00 va invitam la un spectacol extraordinar de dans contemporan prezentat de KARMA DANCE PROJECT – PARIS, la sala Atelier a Teatrului Naţional Bucureşti.

Spectacolul prezintă trei creaţii ale coregrafului Gigi Căciuleanu.
Bogatul său drum artistic este plin de vitalitate, universul său revelând atât forţa cât şi fragilitatea fiinţei umane cu ale sale zone de umbră şi lumină.

Dansatorii săi, a căror tehnică este cultivată cu tot atâta grijă pe cât este şi sinceritatea propriei lor personalităţi, creează o legătură emoţională cu publicul. Rezultatul este o invitaţie atât la gândire cât şi la o răscolire a nebuniei umane, iar teatrul său coregrafic ne aduce aminte că dansul şi viaţa sunt unul şi acelaşi lucru.

Spectacolul se deschide cu piesa “CinQ” (Cinci), pe muzica lui W.A. Mozart.
Aidoma celor cinci instrumente, gândite parcă de Mozart ca fiind nişte personaje multifaţetice, dansatorii reprezintă nu numai primele cinci cifre aritmetice, dar şi cinci personalităţi diferite, pe cât de versatile pe atât de complexe,.
Muzica şi permutarea numerică (, sau …) sunt traduse în coregrafie, făcând ca această abstractă perfecţiune aritmetică, să-şi găsească un contrapunct coregrafic în câte ceva din concretele imperfecţiuni umane. Să nu uităm că de la cifra 5, provine şi expresia de chintesenţă. Gândul ne mai poate duce însă şi la un al cincelea element, cel care lipseşte în cultura noastră europeană şi care le completează pe celelalte …
(O creaţie pentru cinci dansatori: Stéphanie Chatton, Alice Valentin, Ikki Hoshino, Olivier Lefrançois, Daniel Victor Pop. Durata 35’. Data creaţiei: 2015)


Piesa centrală, “Pleine Lune” (Lună Plină), explorează oniricul capabil să facă de aşa natură încât, pe timpul unui vis, totul să devină posibil. Într-o noapte cu lună plină, visele pot fi la fel de reale ca şi luna… la fel de îndepărtat de ireale ca şi stelele... Momente ieşite din comun în care două fiinţe se pod pierde, sau regăsi.
(O creaţie pentru doi dansatori: Alice Valentin şi Daniel Victor Pop. Durata 18’. Data creaţiei: 2013)

În finalul programului, compania va dansa piesa “QuadriX”, pe o muzică scrisă de compozitorul francez Erwann Kermorvant. În accentele sale dramatice, care ne pot aminti de atmosfera filmelor lui Hitchcock, evoluează patru personaje.
De la zâmbetul amuzat la o seriozitate dusă până la extremă, acestea se vor infrunta intre ele, jucând adesea jocul seducţiei; lăsându-ne prinşi in vârtejul unui conflict inspirat de scena vieţii…
(O creaţie pentru patru dansatori: Stéphanie Chatton, Alice Valentin, Ikki Hoshino şi Daniel Victor Pop. Durata 23’. Data creaţiei 2012)

Muzica de: W. A. Mozart, Erwann Kermorvant şi folclor tradiţional românesc.

Biletele se găsesc la Agenția Teatrul Național București (tel. 021-314.71.71), în rețeaua Eventim (magazinele Orange, Vodafone, Germanos, Carrefour, benzinăriile OMV, librăriile Cărtureşti, Humanitas) şi online pe www.eventim.ro.

Mai multe detalii: http://www.eventim.ro/ro/bilete/pleine-lune-karma-dance-project-paris-bucuresti-teatrul-national-881956/performance.html

Pret bilet: 50 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 886

Eveniment postat de organizator

art production

Adaugat in urma cu 2918 zile, 22 Apr. 2016

Adaugat de art-production

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 232

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .