poze spectacole de balet transmise la grand cinema more
poze spectacole de balet transmise la grand cinema more

Spectacole de balet transmise la Grand Cinema & More

Bucuresti , Bucuresti. Duminică 23 Noiembrie 2014 16:45
Grand Cinema Digiplex, Baneasa Shopping City

Categorii: Spectacole si Filme

Cele doua reprezentatii se bucura de costume fabuloase, decoruri grandioase si coregrafii spectaculoase

Grand Cinema & More aduce pe ecranele sale, in lunile noiembrie si decembrie, doua dintre cele mai iubite spectacole de balet, Fiica Faraonului si La Bayadere, productii ale renumitului Teatru Bolshoi. Fiica Faraonului va fi transmis duminica 23 noiembrie, incepand cu ora 16:45, iar La Bayadere, duminica 7 decembrie, incepand cu aceeasi ora, in Sala 1 a cinematografului din Baneasa Shopping City.
Fiica Faraonului, o productie complexa si impresionanta, se inspira dintr-o opera a lui Théophile Gauthier, numita Romanul mumiei, ce dezvaluie una dintre cele mai frumoase povesti de dragoste, desfasurate in cadrul exotic si fabulos al Egiptului faraonic. Tanarul Lord englez Wilson calatoreste cu servitorul sau prin Egipt atunci cand incepe o puternica furtuna de nisip. Nevoit sa se adaposteasca, acesta intra in cea mai apropiata piramida, unde este inmormantata fiica unuia dintre cei mai puternici faraoni ai Egiptului. In timp ce asteapta sa treaca furtuna, acesta adoarme si viseaza ca printesa s-a trezit la viata.
Coregraful francez Pierre Lacotte a fost angajat de Teatrul Bolshoi cu misiunea de a reinvia grandioasa fresca egipteana a lui Marius Petipa. El a reusit sa aduca la viata intr-un mod cu totul spectaculos aceasta capodopera. In rolurile principale ii gasim pe cei mai de seama balerini ai Teatrului: Aspicia, fiica faraonului, este interpretata de Svetlana Zakharova, iar Lordul englez este jucat de tanarul Ruslan Skvortsov. Cu decorurile sale exotice, paradele impresionante si scenele de multime, aceasta fantezie orientala din secolul al 19-lea este una dintre cele mai remarcabile productii din repertoriul Teatrului Bolshoi.
Cea de-a doua reprezentatie difuzata la Grand Cinema & More este spectacolul La Bayadere, o opera de capatai din repertoriul clasic. Aceasta are in centru povestea iubirii imposibile dintre frumoasa dansatoare Nikiya si tanarul soldat Solor, desfasurata pe fundalul luxuriantei si misterioasei Indii. Cei doi se intalnesc in secret si isi promit unul altuia credinta vesnica, insa sunt auziti de Inaltul Brahman, indragostit la randul sau de Nikiya, care ii dezvaluie secretul Rajahului. Acesta din urma decide ca Solor se va casatori cu preaiubita sa fiica, Gamzatti, povestea de dragoste dintre tanarul soldat si Nikiya devenind imposibila.
Coregrafia lui Marius Petipa, in noua interpretare scenica a maestrului Yuri Grigorovich este de-a dreptul impresionanta. Scena pe care se joaca acest balet, cunoscuta sub numele de „Regatul Umbrelor”, este una dintre cele mai celebre din istoria baletului. Personajele principale prind viata in interpretarea prim-balerinelor de la Teatrul Bolshoi, Svetlana Zakharova, in rolul Nikiyei si Maria Alexandrova, in rolul lui Gamzatti.
Stagiunea culturala 2014-2015 a Grand Cinema & More cuprinde atat spectacole de opera, balet si teatru sau teatru pentru copii, cat si spectacole de improvizatie si evenimente speciale. Mai multe detalii despre stagiunea culturala de la Grand Cinema & More pot fi gasite pe www.grandentertainment.ro.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 805
people

Adaugat in urma cu 3452 zile, 11 Nov. 2014

Adaugat de PEOPLE

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 305

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .