poze targ de sfin ii constantin si elena
poze targ de sfin ii constantin si elena poze targ de sfin ii constantin si elena poze targ de sfin ii constantin si elena

Târg de Sfinții Constantin şi Elena

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 20 Mai 2016 10:00 - Duminică 22 Mai 2016
str. Monetăriei nr. 3 (MŢR)

Categorii: Targuri , Expozitii si Lansari de carte

În perioada 20 – 22 mai 2016 va fi organizat “Târg de Sfinții Constantin şi Elena” în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din Bucureşti, Str. Monetăriei, Nr. 3. Intrarea la târg este liberă !

Împaratul Constantin şi mama sa Elena, consideraţi de specialişti drept sfinţii datorită cărora creştinismul a intrat într-o perioadă de maximă înflorire, sunt prăznuiţi în fiecare an în data de 21 mai. Pentru această mare sărbătoare meşteri şi artizani iscusiţi se reunesc în curtea muzeului unde işi expun obiectele lucrate cu migală şi mult suflet. Vizitatorii pot alege de aici cadouri deosebite pentru cei dragi, care poartă numele celor doi sfinţi: ii cusute cu mătase, icoane, măști populare, obiecte de decor din sticlă pictată, sculpturi în marmură, bijuterii din porțelan sau din alamă, cojoace și căciuli din blană naturală, vestimentație din lână împâslită, rochii de mătase sau bumbac pictate manual, hăinuțe unicat pentru copii, cosmetice făcute doar cu ingrediente naturale și bineînțeles flori proaspete.
Se pot târgui de asemenea preparate din gastronomia tradiţională de la producătorii prezenţi: brânzeturi proaspete și afumate, miere în diverse sortimente, vin de Panciu, turtă dulce de Covasna, cozonaci bucovineni, poale’ n brâu, prăjituri de casă, plăcinte boiereşti, murături, zacuscă de gălbiori, dulcețuri aromate și sucuri naturale.
Din lăzile de zestre ale bunicilor anticarii aduc la târg costume populare autentice, covoare oltenești, unelte vechi de gospodărie, mic mobilier crestat, pristolnice, carpete sau ștergare cu alesături.
Bucătarii pricepuţi vor găti la ceaun mâncăruri din cele mai gustoase: borș de pește, fasole cu ciolan, sărmăluţe și tochitură cu mămăliguță. De pe grătar nu vor lipsi frigăruile de pui, micii și păstrăvul.
Program: - vineri şi duminică între orele 10:00-19:00
- Sâmbătă între orele 10:00-22:00
La Muzeul Național al Țăranului Român, de Noaptea Europeană a Muzeelor, sâmbătă, 21 mai 2016, expoziția permanentă și expozițiile temporare vor fi deschise, cu intrare liberă, în intervalul 18 – 21. Expoziția temporară "Imaginea-Martor" va putea fi vizitată până la ora 2 a.m.
Urăm “La mulți ani!” tuturor celor ce poartă numele Sfinților Împăraţi Constantin şi Elena și vă așteptăm cu drag pe toți cei interesați de eveniment.

Organizatori
Fundaţia Kogaion 115 şi Soram Consult
Persoana de contact – Ligia Gabriela Marica
Mobil: 0722 274 803
e-mail: ligia_marica@yahoo.com

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2388

Eveniment postat de organizator

fundatia kogaion 115

Adaugat in urma cu 2872 zile, 17 Mai. 2016

Adaugat de kogaion115

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 136

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .