poze vama sub lumini de oscar 2014 la vama veche

Vama Sub Lumini de Oscar 2014 la Vama Veche

Constanta , Vama-Veche. Vineri 22 August 2014 - Duminică 31 August 2014

Categorii: Targuri , Muzica si Concerte , Festivaluri

Festival, targuri si seminarii la Vama Veche

Vama Sub Lumini de Oscar este primul festival din Romania care ofera posibilitatea pasionatilor de a participa gratuit la 10 zile de cursuri de specializare in tehnicile fotografiei, filmului si picturii, la zeci de vernisaje si expozitii de fotografie.
De asemenea, este singurul festival in care se desfasoara in paralel 14 workshopuri de fotografie, 5 de film, proiectii foto si de film, cursuri teoretice si concursuri zilnice cu premii. Toti participantii la festival vor avea, de asemenea, posibilitatea de a concura si pentru marele trofeu VSLO care va fi oferit pentru cea mai reusita lucrare. Expozitiile din cadrul festivalului promoveaza nu doar artisti deja consacrati, ci si lucrari ale participantilor la editiile precedente ale VSLO.

„Festivalul Vama Sub Lumini de Oscar a fost conceput pentru a le oferi posibilitatea iubitorilor de arte vizuale de a intra in contact cu artisti renumiti pe plan national si international si de a putea invata de la acestia felul in care fotografia, filmul, imaginea sau un simplu cadru se pot transforma in adevarate opere de arta. VSLO s-a nascut din pasiunea pentru fotografie si convingerea ca metodele neconventionale de predare dezvolta cel mai bine creativitatea oamenilor. Premiera editiei aniversare VSLO este introducerea sectiunii dedicata picturii, insa ne dorim sa mai putem include si alte categorii in editiile urmatoare”, a spus Catalin Rudolf, directorul festivalului VSLO.

Printre invitatii speciali ai sectiunii foto ai acestei editii se numara fotograful Marek Czarnecki, castigator a sapte premii de fotografie "British Institute of Professional Photography", echivalentul Oscarurilor cinematografice, Ahmad Kavousian, specializat in fotojurnalism si unul dintre putinii fotografi care au reusit sa imortalizeze imagini in cadrul revolutiei islamice din Iran din 1979 sau Michail Moscholios, autor al numeroase expozitii internationale, al carui punct forte este fotografia de strada.

In cadrul sectiunii de film, VSLO va oferi proiectii de film din categoriile: documentare, scurt si lung metraje, in timp ce workshop-urile sunt in domeniile productie, regie, scenaristica, iluminare, captare de sunet si editare. Sectiunea de pictura este patronata de Octavian Balea, care are numeroase expozitii de pictura atat in tara cat si in strainatate.

VSLO incurajeaza gandirea libera si neconventionala, oferind pasionatilor manifestari cat se poate de variate, iar seminariile sustinute de artistii prezenti sunt interactive si practice, acoperind preocuparile fiecarui participant. Festivalul da posibilitatea participantilor de a pune in practica ceea ce stiu, ofera cadrul perfect pentru a implementa ceea ce invata, iar la final lucrarile realizate in timpul festivalului sunt analizate si explicate. Cei interesati sa participe la cursuri o pot face prin transmiterea prin email a formularului de inscriere insotit de un portofoliu artistic si de o scrisoare de intentie in care Vama Veche, 22-31 august, isi argumenteaza dorinta de specializare in aceste domenii. Conditiile de participare sunt disponibile pe site-ul festivalului, www.vslo.ro.

Manifestarile din cadrul festivalului se vor desfasura simultan, programul complet urmand a fi disponibil la inceputul lunii august.

Vama sub lumini de Oscar 2014, editia a V-a, sectiunea fotografie este un proiect cultural finantat de Administratia Fondului Cultural National. Festivalul este organizat de New Ad Zone in colaborare cu asociatia Visual Art, cu sprijinul Nikon si realizat in parteneriat cu Epson, Skoda, 4K Broadcast Solutions, Noumax, Schneider Production, Umbra Studio, Centru de Imagine, Kreatif, Dedolight, KinoFlo, WM Broadcasting si Aztec Inflatables.
Participare gratuita.

Mai multe detalii: http://www.orasulm.eu/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2676
popadriana

Adaugat in urma cu 3587 zile, 29 Iun. 2014

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Vama-Veche
sunset festival 2024

Sunset Festival 2024

Constanta, Vama-Veche. 1 Aug 2024 - 31 Aug 2024
  • Ai ceva de zis?

    .