poze targul 100 de tradi ii romane ti
poze targul 100 de tradi ii romane ti poze targul 100 de tradi ii romane ti poze targul 100 de tradi ii romane ti

Târgul „100 de Tradiții Românești”

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 10 Iulie 2020 10:00 - Duminică 12 Iulie 2020
Muzeul Taranului Roman, Str. Monetariei nr. 3

Categorii: Targuri

Eveniment repetitiv: Lunar

În perioada 10 – 12 iulie 2020 Fundația Kogaion 115 organizează Târgul 100 de Tradiții Românești, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din Bucureşti, Str. Monetăriei, Nr. 3. Intrarea la târg este liberă! Accesul se face prin strada Monetăriei, iar ieșirea prin Bd. Ion Mihalache.

Păstrând spiritul autentic al sărbătorilor populare româneşti, meşterii prezenţi la acest târg îi aşteaptă pe bucureşteni cu sumedenie de lucruri create de ei cu multă pricepere şi mult suflet: ii şi chimire din piele naturală ornate cu motive populare, ţesături şi straie ţărăneşti, zgărdane şi cingători cusute cu mărgele, covoare ţesute la război, icoane pictate pe sticlă și pe lemn, vase din lut sau din alamă, pentru gospodărie.
Avem bucuria ca la această ediție să ne fie alături în cele trei zile de târg pe vestitul meșter olar Ion Retezeanu, din Găleșoaia județul Gorj. Acesta va face demonstrații la roata olarului și va povesti celor interesați câteva din tainele vechiului meșteșug.
Cei care sunt în căutarea unui cadou deosebit pentru cei dragi au ocazia să aleagă obiecte unicat şi de la artizanii veniţi la târg cu vestimentaţie din fibre naturale pictată manual, bijuterii din argint, bluze imprimate cu motive populare, lavandă și uleiuri naturale, tablouri și cărți legate în piele naturală.
Aici se pot târgui de la producători dulcețuri de trandafiri și sucuri de cătină, palincă şi diverse soiuri de miere, prăjituri de casă, suberek, fructe şi legume de sezon.
Anticarii expun obiecte foarte vechi, aparţinând vieţii de la ţară: lăzi de zestre, dulăpioare, copăiţe, costume populare din toate zonele etnografice ale ţării, unelte pentru ţesut sau pentru lucrat pământul.
Mâncăruri delicioase vor fi proaspăt gătite, iar berea artizanală rece și sucurile de fructe proaspăt stoarse va stinge setea zilelor calde ale lunii lui Cuptor. Meniul bucătarilor este pentru toate gusturile: pastramă de berbecuț ținută în baiț, sărmăluțe și frigărui, cartofi țărănești făcuți pe plită.
Vă rugăm să respectați normele de distanțare socială și să manifestați responsabilitate față de sănătatea dumneavoastră și a celorlalți.

Program: zilnic între orele 10:00-19:00

Organizator eveniment:
Fundaţia Kogaion 115
Persoana de contact – Ligia Gabriela Marica
Mobil: 0722 274 803
e-mail: ligia_marica@yahoo.com

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 962

Eveniment postat de organizator

fundatia kogaion 115

Adaugat in urma cu 1368 zile, 30 Iun. 2020

Adaugat de kogaion115

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 136

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .