poze primul turneu de recitaluri teodora gheorghiu in romania
poze primul turneu de recitaluri teodora gheorghiu in romania poze primul turneu de recitaluri teodora gheorghiu in romania poze primul turneu de recitaluri teodora gheorghiu in romania

Primul turneu de recitaluri Teodora Gheorghiu în România

Bucuresti , Caracal. Vineri 16 Martie 2018 19:30 - Joi 29 Martie 2018
Ateneul Roman

Categorii: Muzica si Concerte

Primul turneu de recitaluri Teodora Gheorghiu în România

După ce a cântat pe cele mai mari scene ale lumii, soprana Teodora Gheorghiu se pregătește să desfășoare primul ei turneu de recitaluri în România. Turneul va avea loc în perioada 16-29 marte 2016 în șase orașe din țară.

Celebra soprană va începe turneul la Pitești, apoi va trece prin Caracal, Brașov, Alba Iulia, Arad, evenimentul urmând să se încheie la București, pe scena Ateneului Român.

Privind prin ochii publicului din România, în ultimii ani Teodora Gheorghiu a putut fi văzută pe Mezzo într-o excepţională producţie a Festivalului de la Glyndebourne sau în apariţii în spectacole ale operelor din Bucureşti şi Cluj. Ideea unui turneu naţional de recitaluri i-a surâs atât pentru că va putea cânta şi în oraşul copilăriei, Braşov sau pe superba scenă a Ateneului Român din Bucureşti, cât şi pentru posibilitatea de a se întâlni nemijlocit cu publicul din mai multe oraşe ale ţării, un tip de hrană spirituală care face extrem de bine oricărui artist.

”Mă întorc de fiecare dată cu mult drag acasă, am mari emoții, cu atât mai multe acum, când mă voi întâlni într-un timp foarte scurt cu publicul din mai multe colțuri ale țării...” a spus soprana Teodora Gheorghiu.

În concertele din țară, Teodorei Gheorghiu i se va alătura pianista Clementina Ciucu-Ristea, de la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

La București, soprana va fi acompaniată de pianistul francez Franck Villard. Atras de repertoriul liric, pianistul a debutat în acest domeniu, orientându-se apoi către dirijatul de orchestră. În paralel, Franck Villard dezvoltă o activitate de pianist acompaniator, în mod special în domeniul melodiei franceze.

Destinul muzical al Teodorei Gheorghiu a fost influențat în mod direct de marele José Carreras, care a remarcat-o în cadrul concursului Julian Gayarre International Singing Competition. După acest concurs, Carreras i-a oferit o bursă de studii care i-a influenţat definitiv cursul carierei. Ulterior, a câștigat mai multe competiţii, fiind laureată, între altele, a Concursului Internaţinal George Enescu de la Bucureşti, dar şi a prestigioasei Queen Elizabeth Competition şi primind bursa de studii Herbert von Karajan.

În anul 2004 a debutat pe scena Operei de Stat din Viena, iar între 2007 şi 2010 a evoluat constant pe această scenă. A fost invitată de importante scene din Europa precum Théâtre de la Monnaie din Bruxelles, Grand-Théâtre din Geneva, Théâtre de Champs-Elysées din Paris, Opera Naţională Lorenă din Nancy, Opera din Lucerna, Opera de Stat din Viena. În 2014 a fost invitată la Festivalul de la Glyndebourne în rolul Sophie (Der Rosenkavalier – R. Strauss). Teodora Gheorghiu a colaborat cu reputaţi dirijori precum Seiji Ozawa, Marco Armiliato, Franz Welser-Möst, Christophe Rousset , Adam Fisher și Bertrand de Billy.

Începând cu anul 2015, Teodora Gheorghiu abordează un repertoriu de soprană lirică şi debutează în roluri precum Mimi (Boema – G. Puccini) și Madama Corteze (Il viaggio a Reims – G. Rossini). Cu rolul Contesei din Nunta lui Figaro de W.A. Mozart a realizat un amplu turneu in Japonia.

www.teodoragheorghiu.com

ITINERAR:
La pian: Clementina Ciucu-Ristea
Piteşti, Centrul Multifuncţional – 16 martie 2018, ora 19
Caracal, Teatrul Naţional – 18 martie 2018, ora 19
Braşov, Sala Patria – 21 martie 2018, ora 19
Alba Iulia, Casa de cultură – 22 martie 2018, ora 19
Arad, Teatrul clasic Ioan Slavici – 23 martie 2018, ora 19

Invitat special la pian: Franck Villard
Bucureşti, Ateneul Român – 29 martie 2018, ora 19

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/197441197537281/

Pret bilet: 20-40

Comenteaza pe Facebook
sturza catalin

Adaugat in urma cu 2212 zile, 09 Mar. 2018

Adaugat de catalinsturza

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 2

  • Ai ceva de zis?

    .