poze  o noapte furtunoasa viceversa prima reprezentatie la buzau
poze  o noapte furtunoasa viceversa prima reprezentatie la buzau poze  o noapte furtunoasa viceversa prima reprezentatie la buzau poze  o noapte furtunoasa viceversa prima reprezentatie la buzau

"O NOAPTE FURTUNOASĂ - VICEVERSA" - PRIMA REPREZENTAŢIE LA BUZĂU

Buzau , Buzau. Vineri 14 Decembrie 2012 19:00
Consiliul Judetean Buzau

Categorii: Festivaluri , Spectacole si Filme , Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 0/300

"O NOAPTE FURTUNOASĂ - VICEVERSA" - PRIMA REPREZENTAŢIE LA BUZĂU

Publicul buzoian este invitat la spectacolul cu piesa “O noapte furtunoasă - Viceversa”, ce va avea loc vineri, 14 decembrie 2012, de la ora 19.00, la sala Consiliului Judeţean Buzău, din bulevardul Nicolae Bălcescu. Spectacolul este realizat cu susţinerea canalului documentar Viasat History.

Adaptarea după piesa ”O noapte furtunoasă” de I.L.Caragiale, realizată de regizorul și dramaturgul Ștefanis Lupu, este o comedie modernă, repoziționată în prezent, în care ineditul montării și al interpretării actoricești captează imediat interesul spectatorilor, cărora le oferă o viziune nouă asupra unei realități clasice, descrisă de Caragiale.

Abordarea este ea însăși o premieră în teatrul românesc, noutatea absolută fiind aceea că partiturile personajelor sunt inversate: personajele feminine devin masculine şi invers. Astfel, Rică Venturiano devine acum Rita Venturiano, un personaj plin de aplomb și tupeu – aparent – punând sub semnul întrebării convenţionala supremație masculină în relația tradițională bărbat-femeie. Și Chiriac este supus transformării, devenind Chira, dând un nou sens transcenderii relațiilor sentimentale şi o forţă specială personajului. Veta devine Vily, bărbatul care aparent “consimte la onoarea de familistă” a consoartei sale, dar, în fapt, are grijă doar de propriile plăceri.

Practic, niciun personaj nu scapă metamorfozei prin care se oferă spectatorului un nou univers social, dar care păstrează perfect comicul în sine, menținând treaz interesul publicului pe toată durata reprezentației pentru că, prin actul modernizării piesei lui Caragiale, spectatorii devin parte din derularea jocului scenic al actorilor.

Textul este susținut de o distribuție de clasă, care include actori foarte cunoscuți și iubiți de publicul român:

Madam Dumitra (Jupân Dumitrache) – Mihaela Coveșeanu
Vily (Veta) – Cristian Martin
Zizi (Zița) – Iulian Ilinca
Chira (Chiriac) – Veronica Popescu
Rita Venturiano (Rică Venturiano) – Alexandra Timofte
Coana Nina (Nae Ipingescu) – Claudia Croitoru
Spira (Spiridon) – Smaranda Găbudeanu

Piesa depășește simpla modificare de mentalitate a personajelor caragialene, iar intriga are ca fundal elemente contemporane de viață socială: personajele sunt în pas cu moda prezentului, atât sub aspect vestimentar și de limbaj, cât și sub aspectul tehnologiei, ele având la îndemână laptopul și telefonul mobil.

Piesa reflectă toate implicațiile sociale și morale impuse de evoluția ireversibilă a societății românești actuale și, în același timp, reușește să păstreze intacte valoarea și actualitatea textului dramatic al lui Caragiale, eternul uman așa cum a fost surprins de autor.

Biletele se pot achiziționa de la agenția de bilete a Teatrului George Ciprian.

Preţul biletelor este de 35 lei, iar elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reduceri substanțiale – pentru aceste categorii, biletele costă doar 20 de lei.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/365848513510701/

Pret bilet: 35 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1029
Cuvinte cheie: comedie , spectacol , Evenimente Buzau

Eveniment postat de organizator

o z

Adaugat in urma cu 4131 zile, 06 Dec. 2012

Adaugat de O&Z

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5

  • Ai ceva de zis?

    .