poze renuntarea la control

Renuntarea la control

Cluj , Cluj-Napoca. Luni 30 Noiembrie 2015 18:00
Biblioteca Judeţeană “Octavian Goga”, Calea Dorobanţilor, nr 104

Categorii: Conferinte si Seminarii , Expozitii si Lansari de carte , Festivaluri

Controlul ascunde dorinţa de dobândire şi menţinere a propriei siguranţe, însă căutarea siguranţei se bazează, negreşit, pe frică. Aşadar, trecând dincolo de limitele de acceptare ale minţii logice, se poate spune că, în mod evident, controlul se bazează pe frică, iar frica este o reacţie a egoului la propria-i inexistenţă. "Renunţarea la control".

Mergând într-o cercetare profundă a fiinţei, lipsită de subiectivitate, se poate ajunge dincolo de aparenţele iluzorii ale justificării egotice pe care se bazează controlul. În cele din urmă, va avea loc demascarea motivului principal pentru care are loc controlul.

De fapt, mergând dincolo de obsesia excesivă pentru control, se poate zări camuflarea isteaţă a sinelui iluzoriu care întreţine controlul, în perspectiva propriei supravieţuiri. Într-adevăr, controlul este un instrument pe care egoul îl foloseşte pentru propria supravieţuire.

Controlul ascunde dorinţa de dobândire şi menţinere a propriei siguranţe, însă căutarea siguranţei se bazează, negreşit, pe frică. Aşadar, trecând dincolo de limitele de acceptare ale minţii logice, se poate spune că, în mod evident, controlul se bazează pe frică, iar frica este o reacţie a egoului la propria-i inexistenţă.

Deşi este foarte tentant, controlul conduce la separare, confuzie şi supunere faţă de sinele temporar, tendinţa de a controla fiind o dulce îngrădire în temniţa propriilor limitări. Cu cât controlezi mai mult, cu atât sinele egotic te controlează mai mult. Tocmai de aceea, când are loc renunţarea la control, automat opunerea şi rezistenţa se dizolvă în acceptare, deschidere şi permitere. Nu este nimic de controlat, deoarece, cu adevărat, cel care controlează nu există. Eliberarea nu are loc prin control, deoarece controlul este o expresie a fricii. Controlul poate conduce doar la îngrădire.

A sosit clipa renunţării la control. Însă, pentru a renunţa la control, este necesară recunoaşterea instrumentelor interioare folosite pentru control. Sinele egotic foloseşte o serie de factori prin care exercită controlul, tocmai pentru a-şi împuternici influenţa asupra fiinţei.

Aşadar, eliberare prin renunţarea la control. Căci cel care renunţă la sine, se regăseşte pe Sine.

Toate detaliile legate de inscriere si participare le gasiti la linkul: http://catalin-manea.com/renuntarea-la-control-iasi-timisoara-brasov-galati/

Mai multe detalii: http://catalin-manea.com/renuntarea-la-control-iasi-timisoara-brasov-galati/

Pret bilet: 30 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 650
sandra ofra

Adaugat in urma cu 3049 zile, 23 Nov. 2015

Adaugat de Sandra14427

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 93

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert zucchero la cluj 2024

Concert Zucchero la Cluj - 2024

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 25 Aprilie 2024
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .