poze a tivadar re ele m m marcu menuet personaj scenografic
poze a tivadar re ele m m marcu menuet personaj scenografic poze a tivadar re ele m m marcu menuet personaj scenografic

A. Tivadar - Rețele/ M. M. Marcu - Menuet – personaj scenografic

Cluj , Cluj-Napoca. Joi 7 Mai 2015 19:00 - Joi 7 Mai 2015
Galeria Casa Matei

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Joi, 07.05.2015, ora 19:00, iubitorii de artă sunt aşteptaţi din nou în Galeria Casa Matei din cadrul UAD Cluj-Napoca, pentru a vota cea mai bună expoziţie de pe agenda celei de a cincea ediţii a Competiţiei de proiecte expoziţionale individuale “EXPO MARATON 2015”. UNIVERSITATEA DE ARTĂ ŞI DESIGN DIN CLUJ-NAPOCA şi GALERIA CASA MATEI în parteneriat cu cu ASUAD – Asociația Studenților din Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca și Federația SHARE, Cluj-Napoca 2015 - Capitală Europeană a Tineretului prezintă expoziţiile semnate Andrea Tivadar, an II, master, pictură - Rețele şi Maria-Manuela Marcu, an II, licenţă, arte textile - Menuet – personaj scenografic.

Reţele, proiectul Andreei Tivadar constă într-o serie de picturi abstracte, de diferite mărimi, și abordează o temă care privește societatea contemporană. Proiectul are ca punct de pornire creaţia artistului francez Joseph Fernand Henri Léger (1881-1955), mai precis așa numita perioadă „mécanisés”, timp în care figurile și obiectele pictate definesc forme tubulare, aducând în imagine realitatea tehnologiei moderne în care a trăit artistul. Pictura Andreei Tivadar se definește a fi o abstracție după Léger, însă într-o abordare total diferită. Tuburi, țevi, conducte – acestea sunt elementele principale utilizate în lucrările ce compun proiectul Reţele, dar și principalele elemente de zi cu zi, prin care se transmit și se primesc informații, date, sunete în masă.

La rândul său, Maria-Manuela Marcu propune, prin internediul proiectului Menuet – personaj scenografic, o punere în scenă a ideii de menuet prin prisma unei pseudo-scenografii alcătuite din personaje scenografice mobile (un interpret) și imobile (trei personaje – obiecte scenografice). Cele trei personaje imobile sunt reprezentate de trei obiecte de tip crinolină, simbolizând trei tipologii de personaj și trei forme de manifestare ale cochetăriei feminine. Ideea regizorală include un personaj masculin, element activ, interpretat de un tenor care, pe lângă jocul actoricesc va interpreta și scurte arii baroce.

Marele premiu al competiţiei va consta într-o vizită de documentare la Bienala Internaţională de Artă Contemporană de la Liverpool şi se va desemna pe baza voturilor publicului.

Galeria Casa Matei vă aşteaptă să participaţi la evenimentele lunii mai şi să decideţi câştigătorul marelui premiu.


Compartimentul de Relaţii Publice, Internaţionale şi Proiecte Culturale

Tel: 0264/595.021, Fax: 0264/592.890, E-mail: public@uad.ro

Mai multe detalii: http://www.expomaraton.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 852
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca
gabriela

Adaugat in urma cu 3249 zile, 07 Mai. 2015

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 803

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert zucchero la cluj 2024

Concert Zucchero la Cluj - 2024

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 25 Aprilie 2024
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .