poze expo maraton 2018 a filimon a sclifos
poze expo maraton 2018 a filimon a sclifos

Expo Maraton 2018: A. Filimon / A. Sclifos

Cluj , Cluj-Napoca. Joi 24 Mai 2018 19:00
Universitatea de Arta si Design din Cluj-Napoca, Galeria Casa Matei

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Joi, 24 mai 2018 cu începere de la ora 19 este programat în Galeria Casa Matei penultimul vernisaj din cadrul celei de a opta ediţii a Competiţiei de proiecte expoziţionale individuale “EXPO MARATON 2018”, manifestare organizată de Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca în colaborare cu Galeria Casa Matei, Asociaţia Universitart şi ASUAD şi cu spijinul Steelcase, Coramet şi Rembrandt Graphic Center. Astfel, iubitorii de artă sunt invitaţi să vadă şi să voteze proiectele semnate de Andrei Sclifos, anul II, master, pictură - The Presence of Absence şi Alexandra Filimon, anul II, master, grafică – Objection.

Proiectul The Presence of Absence aparţinând lui Andrei Sclifos vine ca o abordare ludică a unuia dintre cele mai importante evenimente din viața omului: moartea. Obiectele gonflabile din acest kit al pompelor funebre ironizează ideea de moarte, o fac multicoloră, jovială și încearcă să detensioneze momentul trecerii în neființă, ridiculizând în acelaşi timp preocuparea peste măsura a oamenilor pentru fastul atașat evenimentului. Parada funebră pe care fiecare crede ca o merită nu este nimic altceva decât o dublare a realității, o modalitate de a lua lumea sub pământ, de a trage universul în doliu.

Proiectul Objection dezvoltat de către Alexandra Filimon (aflată pentru a doua oară în competiţia Expo Maraton) este o continuare firească a proiectului Sexy Toys realizat de tânăra artistă în urmă cu doi ani. Ducând mai departe ideea de „jucărie cu organe genitale”, Alexandra Filimon a realizat o variantă la scară umană de jucărie de pluș cu organe genitale. Așa s-a născut Ionel Cireshell, care are peste 2000 de prieteni pe Facebook şi este cel mai popular dintre cele patru păpuși umane (celelalte fiind: Aswad, Dalia și Lucy) create de masterandă. Proiectul are la baza o documentare care se axează pe subiecte din istorie, sociologie și psihologie, cum ar fi: feminismul, revoluția sexuală, apariția metodelor contraceptive, relația (dintre un bărbat și o femeie) influențată de factori precum religia, internetul, pornografia, etc., și ceea ce se numește „object sexuality” - denumirea presupusei boli psihologice care îi face pe oameni să fie atrași și să dezvolte anumite sentimente față de obiecte.
Pentru Alexandra Filimon, arta înseamnă interacțiune şi creare de amintiri, iar Ionel Cireshell este vehicolul care poate conduce spre îndeplinirea acestor deziderate.

Galeria Casa Matei vă aşteaptă să participaţi la evenimentele lunii mai şi să decideţi câştigătorul marelui premiu.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 641
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca
gabriela

Adaugat in urma cu 2163 zile, 23 Mai. 2018

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 809

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert zucchero la cluj 2024

Concert Zucchero la Cluj - 2024

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 25 Aprilie 2024
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .