poze expo maraton 2023 dariana ilie mihai vladu gicoveanu

Expo Maraton 2023 Dariana Ilie / Mihai-Vlăduț Gicoveanu

Cluj , Cluj-Napoca. Joi 11 Mai 2023 19:00 - Joi 11 Mai 2023
Universitatea de Arta si Design, Galeria Casa Matei, str. Matei Corvin nr. 6

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Competiția de proiecte expoziționale individuale Expo Maraton 2023, ediția a XI-a, Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca • #4: 11 Mai 2023, ora 19.00, Galeria Casa Matei Corvin ► votul se desfășoară între orele 19.00 - 20.00, la fața locului

"The moment in front of me" - Dariana Ilie
The moment in front of me este un proiect format dintr-o serie de desene observaționale și obiecte modelate în care s-au utilizat diverse instrumente tehnice pentru a conserva amintiri care sunt considerate banale. Proiectul a pornit de la dorința de depășire a tracului de a desena în public. Astăzi continuă prin internalizarea proceselor emoționale alimentate de evenimente cotidiene.
Expoziția este astfel o invitație de a participa la deconspirarea conținutului jurnalelor mele vizuale, prin care provoc privitorul să contextualize, prin propriul filtru vizual și sentimental, scenarii alternative declanșate de formula expusă în fața lor.
--------------------
"I Live to Be Used" - Mihai-Vlăduț Gicoveanu
Păpușile au fost un simbol popular al afecțiunii timp de secole, servind ca o expresie tangibilă a iubirii, a grijii și a legăturii, deoarece pot contribui la încurajarea inclusivității, a diversității și a acceptării exprimării și identității de gen. Ele au fost o jucărie iubită și prețuită timp de secole, cu un impact cultural care se extinde mult mai departe de momentul jocului. Păpușile au jucat un rol semnificativ în modelarea modului în care vedem și înțelegem diferite culturi, genuri și inclusiv perioade istorice.
Proiectul I LIVE TO BE USED înglobează elemente din sfera amintirilor din copilărie, acestea compunând atmosfera unui spațiu guvernat de reziliență, extreme și fragilitate. În multe privințe, păpușile reprezintă un microcosmos al întregii lumi, oferind o imagine a modurilor complexe și nuanțate în care ne înțelegem și ne exprimăm ca indivizi. Păpușile realizate în acest cadru sunt autoreferențiale sau fac referire la alte identități reale aflate într-o poziție vulnerabilă, unele dintre ele ocupând titlul stereotipic de bufon, îndrăgostit sau nebun. Explorând intersecția dintre păpuși, queerness și identitate, prin propunerea acestui proiect ofer o perspectivă asupra uneia dintre cele mai presante probleme cu care ne confruntăm - identitatea.


░░░░░░░░░░░░░░░

► Organizatori: Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca (UAD), Asociaţia UniversitArt, Asociaţia Studenţilor Universităţii de Artă şi Design Cluj-Napoca (ASUAD).
► Proiect realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca.
► Parteneri: Institutul Francez din Cluj-Napoca, Centrul Cultural German, Institutul Polonez București, Viewing Room, Asociația La Pătrat, Galeria Quadro, Matca Art Space, White Cuib, Galeria Laborna București, Fundația Interart Triade Timișoara. Partener media: Modernism.ro

Mai multe detalii: http://www.expomaraton.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 285
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca
gabriela

Adaugat in urma cu 359 zile, 09 Mai. 2023

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 810

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
jazz in the park 2024

Jazz in the Park 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 30 Aug 2024 - 1 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .