poze marin tincuta an iii pictura danciu sebastian an i grafica
poze marin tincuta an iii pictura danciu sebastian an i grafica

Marin Tincuţa, an III, pictură / Danciu Sebastian, an I, grafică

Cluj , Cluj-Napoca. Marţi 9 Mai 2017 19:00
Galeria Casa Matei

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Vernisajul cu numărul doi de pe agenda competiţiei de proiecte expoziţionale individuale “EXPO MARATON 2017”, ediţia a VII-a, va avea loc marţi, 09.05.2017, ora 19:00, UNIVERSITATEA DE ARTĂ ŞI DESIGN CLUJ-NAPOCA şi GALERIA CASA MATEI prezentând expoziţiile semnate de Marin Tincuţa, an III, pictură - Distorted Realities şi Danciu Sebastian, an I, grafică - Sweat.

Proiectul prezentat de Tincuţa Marin în această ediţie a competiţiei Expo Maraton încorporează elemente preluate din arta scenografică, street-art și imagerie cotidiană, trecute prin filtrul postmodern ca modalitate de compunere și prin filtrul expresionist ca modalitate de exprimare picturală.

Picturile ce compun expoziţia cu titlul Distorted Realities coagulează scene care nu se subscriu neapărat unei atitudini estetice, dar delimitează căutarea unui proces foarte personal de fabricare al imaginii. Tincuţa Marin recunoaşte că „pentru mine acest proiect constituie o provocare complexă în căutarea şi dobândirea unui stil propriu de exprimare a stărilor, printr-o abordare artistică proprie cu ajutorul căreia să reușesc să ajung la modalitatea unică de a-mi elibera forța prin gest, ca răspuns la subiectul ales”. Imaginile preluate sunt de-structurate și re-compuse pentru a crea compoziții diverse, magice și pline de dinamism, completând colajele prin elementele de bază ale limbajului pictural-gest, linie, pată și formă.

Subiectul expoziţiei cu titlul Sweat realizată de Sebastian Danciu îl reprezintă skateboarding-ul, considerat un sport de către majoritatea practicanţilor şi suporterilor, însă tratat de către foarte tânărul grafician ca mediu de expresie, cu o valoare egală cu orice altă formă de artă cinetică. Proiectul Sweat se compune dintr-o serie de tiraje, realizate dupa plăci de skateboard pe care Sebastian Danciu le-a folosit personal în decursul a aproximativ 4 ani de practicare a acestui sport extrem, aşezate alături de obiectul imprimat propriu-zis. Proiectul are la bază o tehnică de gravură alternativă. Relief-printing-ul este o tehnică de tipar înalt, în care cerneala e absorbită de hârtie de pe suprafaţa cerneluită, inciziile ramânând neimprimate. Semnul brutal lăsat pe obiectul imprimat este realizat printr-o acţiune mecanică.

Galeria Casa Matei vă aşteaptă să participaţi la evenimentele lunii mai şi să decideţi câştigătorul marelui premiu.

Mai multe detalii: http://www.expomaraton.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1069
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca
gabriela

Adaugat in urma cu 2553 zile, 05 Mai. 2017

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 810

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
jazz in the park 2024

Jazz in the Park 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 30 Aug 2024 - 1 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .