poze zilele culturale maghiare din cluj

Zilele Culturale Maghiare din Cluj

Cluj , Cluj-Napoca. Luni 13 August 2012 10:00 - Luni 20 August 2012
Diverse locatii

Categorii: Festivaluri , Muzica si Concerte , Spectacole si Filme

Festivalul multicultural, ajuns la ediția a treia, include în programul său concerte, programe pentru copii și tineret, spectacole de teatru, competiții sportive, concursuri gastronomice, expoziții de artă și lansări de cărți, tururi ghidate ale Clujului, precum și o serie de evenimente inedite sau spectaculoase.

”Avem 230 de evenimente în 40 de locații, din care 25 de concerte, 4 zile de programe pentru copii, proiecții de filme de animație – cu subtitrare în limba română, jocuri și concursuri pentru tineret, tururi ghidate ale orașului și cimitirului-monument istoric Hazsongard, dar și al clădirilor Secession din Cluj”, au precizat organizatorii la conferința de presă din 1 august.

Festivalul are numeroase puncte de atracție, încă din debutul programului, cu un concert simfonic și o gală de operă la Opera Maghiară din Cluj.

Clujenii și turiștii vor avea ocazia, de asemenea, să viziteze turnul Bisericii Sf. Mihail din centrul orașului, unul dintre cele mai înalte din Transilvania. Același turn va fi locul desfășurării unui eveniment inedit: în 18 august, aici va concerta, în premieră, grupul de suflători Neumarkt Brass Band.
În Biserica Sf. Mihail se va desfășura și un maraton de orgă cu o durată de circa 5 ore, reluând o tradiție locală de la începutul secolului 20.

Tot un eveniment în premieră la Cluj va fi opera rock Zrinyi, interpretată în Piața Unirii în 20 august, cu 120 de actori și soliști și urmată de un foc de artificii de 10 minute.

Manifestările festivalului se vor desfășura în principal în Piața Unirii din centrul Clujului și pe str. Kogălniceanu care, spre deosebire de anii trecuți, va fi integral destinată ”Zilelor Culturale Maghiare”. ”Strada va fi deschisă dintr-un capăt în altul. Vor exista cam 40-50 de standuri de meșteșugari, 10 standuri ale muzeelor și editurilor, terase și o scenă de concerte. Vom avea un perete de cățărat, un teren de street ball, iar în grădina Bisericii Reformate se vor derula programe pentru copii. Vom avea tururi ghidate ale bibliotecilor din Cluj, ale Arhivelor Naționale, dar și multe surprize, printre care un vernisaj neobișnuit la Biserica Franciscană”, au menționat organizatorii.

Alte puncte de atracție ale programului sunt spectacolele de teatru pentru copii, unele interactive, expoziția de etnografie de la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, dar și Festivalul Folcloric ”Szent Istvan”, ajuns la ediția a 14-a, la care vor lua parte 16 ansambluri din 9 țări, inclusiv ansambluri românești.

Nu trebuie uitate nici evenimentele care au făcut și anii trecuți deliciul participanților: degustarea de vinuri și tradiționalul concurs de gătit, unde organizatorii speră să se stabilească un nou record.

Surprize speciale au fost promise și pentru data de 19 august, cânde se împlinesc 696 de ani de la ridicarea Clujului la rang de oraș de către regele Carol Robert de Anjou.

Mai multe detalii: http://www.zilelemaghiare.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2032
Cuvinte cheie: rock , Evenimente Cluj-Napoca
gabriela

Adaugat in urma cu 4252 zile, 06 Aug. 2012

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 803

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert zucchero la cluj 2024

Concert Zucchero la Cluj - 2024

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 25 Aprilie 2024
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .