poze jazz in the park 2018

Jazz in the Park 2018

Cluj , Cluj-Napoca. Joi 21 Iunie 2018 12:00 - Luni 2 Iulie 2018
Parcul Central Cluj

Categorii: Festivaluri , Muzica si Concerte

Cea de-a șasea ediție Jazz in the Park se va desfășura în Cluj-Napoca în perioada 21 iunie-2 iulie 2018 în Parcul Central din Cluj, pe Malul Someșului și în săli de concerte. Intrarea la evenimentele din spațiul public este liberă, pe bază de bilet neobligatoriu, iar pentru concertele din săli vor fi puse în vânzare abonamente.

Festivalul a anunțat primele trupe confirmate pentru următoare ediție: Fanfare Ciocârlia, Moonlight Breakfast, A-C Leonte, JazzyBIT, Antal Gabor Trio.

Fanfare Ciocârlia a încântat publicul cu stilul exuberant și plin de viață. Trupa a cântat la unele dintre cele mai renumite festivaluri de muzică din lume și a avut concerte în țări din S.U.A, Europa și Asia. Albumul "Onwards To Mars" a fost premiat la Songlines Music Award drept cel mai bun album european lansat În 2017. Fanfare Ciocârlia a fost distinsă cu mai multe premii internaționale, iar muzica lor e coloana sonoră pentru mai multe producții cinematografice. Concertul susținut de Fanfare Ciocârlia va avea loc duminică, 1 iulie, în Parcul Central din Cluj.

Înființată în 2011, Moonlight Breakfast a introdus un sound nou în peisajul muzical românesc pe care membrii trupei îl descriu ca fiind electro îmbrăcat în nuanţe de soul şi funk "retroelectro".
Prin mix-ul sofisticat de electro, beat, nu-jazz și swing completat de proiecțiile abstracte și complexe ce fac parte integrantă din performance-urile lor, trio-ul format din Bazooka (tobe şi clarinet), Aditza (chitară, keys şi sampler) și Christie (voce) s-a făcut imediat remarcat și a avut o evoluție fulminantă în România, dar și la nivel internațional. Concertul va avea loc în Parcul Central pe 30 iunie 2018.

A-C Leonte combină jazzul cu muzica electronică, psihedelică și experimentală într-un periplu sonor în care totul este posibil cu ajutorul armoniilor vocale, a texturilor electronice și a improvizațiilor colective. Ana-Cristina Leonte este una dintre cele mai importante cântărețe, compozitoare și conducătoare de formație din noua generație a muzicii românești și a câștigat numeroase premii la competiții de jazz.

JazzyBIT este un trio format din Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe), ce oferă o combinație energică de jazz și rock, presărată cu blues, latin și funk. După ce câștigă Premiul pentru debut pe 2013 al Fundației Muzza din București, trupa lansează independent primul album “Touch the Sky” la începutul lui 2014, album ce ajunge pe locul 9 în controversatul top al muzicii românești “Muzici și Faze”. Urmează aproape 100 de concerte atât în țară, cât și în Ungaria (Budapest Jazz Club și A38), Austria sau Italia, unde JazzyBIT a ajuns în finala competiției European Jazz Award din cadrul festivalului Tuscia in Jazz. Concertul va avea loc pe 30 iunie.

Prima zi de concerte din Parcul Central va fi deschisă joi, 28 iunie, de câștigătorii Concursului Jazz in the Park, Antal Gabor Trio. Anul acesta a apărut primul lor album, "Whirl", ce conține nouă creații proprii, iar prestațiile trupei sunt reprezentate de improvizații, teme melodioase, elemente moderne și o ambianță variată.

Concursul Internațional Jazz in the Park va avea loc, pentru prima dată în weekend, de vineri și până duminică, în perioada 22-24 iunie 2018. Vor urma concerte pe bilete și reprezentații stradale, iar timp de patru zile, concertele vor avea loc pe scenele din parcul Central, de joi, 28 iunie și până duminică, 1 iulie.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 3361
Cuvinte cheie: jazz , rock , Evenimente Cluj-Napoca
lavi

Adaugat in urma cu 2279 zile, 22 Dec. 2017

Adaugat de v.tach

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3349

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert zucchero la cluj 2024

Concert Zucchero la Cluj - 2024

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 25 Aprilie 2024
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .