poze opera aperta 2018

Opera Aperta 2018

Cluj , Cluj-Napoca. Marţi 5 Iunie 2018 20:00 - Duminică 10 Iunie 2018
Piata Unirii

Categorii: Festivaluri , Muzica si Concerte

Opera Aperta este un proiect de viziune culturală inovativă și o inițiativă fără precedent, aflat sub egida artistică a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca încă din anul 2015, atunci când a surprins atât pe plan local, național, cât și internațional, prin transpunerea originală a spectacolelor lirice și coregrafice în spectacole ale tuturor, revenite aproape de public în centrul comunității locale, în ritmul pulsant al străzii, oferind o nouă însemnătate conceptului inițial propus de artiștii francezi – ,,le théâtre est dans la rue”.

Dezideratul acestora este de a veni în întâmpinarea publicului larg, oferindu-i evenimente artistice inedite, de rang european. Spectatori iubitori ai genului liric, dar și publicuri mai puțin familiarizate ale acestuia și numeroși tineri – toți devin beneficiarii unor evenimente artistice de primă clasă, desfășurate în spațiul public, în centrul pulsant al comunității locale, căreia i se dăruiește un act artistic desăvârșit.

Precedat de succesul edițiilor anterioare ale anilor 2015, 2016 și 2017 care au încheiat trei stagiuni consecutive cu spectacole excepționale montate în aer liber, în fața unui public de peste 100.000 de spectatori în locațiile alternative din Piața Unirii și Parcul Central din Cluj-Napoca, Opera Aperta 2018 devine în acest an un veritabil festival liric, cu importante valențe autentice românești – dedicate anului Centenarului Marii Uniri, acompaniate de repere lirice internaționale, într-un sincretism multicultural original și reprezentativ pentru orașul nostru.

Ediția aniversară a acestui an va reuni în mod simbolic instituțiile lirice emblematice ale țării noastre: Opera Națională Română din Timișoara, Opera Națională Română din Iași, alături de Opera Națională Română din Cluj-Napoca și un important reprezentant european – Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” Chișinău.

Proiectat a se desfășura în intervalul 5 – 10 iunie 2018, Festivalul liric Opera Aperta 2018 cuprinde următoarele puneri în scenă:

Marți, 5 iunie, 2018, ora 20.00 – Petite Messe Solennelle de Gioachino Rossini – Concert vocal-instrumental susținut de soliști și interpreți ai Operei Naționale Române Cluj-Napoca în colaborare cu Eparhia Reformată Cluj-Napoca, desfășurat la Biserica Reformată (str. Mihail Kogălniceanu, nr. 21) *Biletele sunt disponibile pe www.biletmaster.ro și la Agenția Teatrală.
Miercuri, 6 iunie 2018, ora 18.30 – Indiile Galante de Jean-Philippe Rameau – Spectacol de operă-balet prezentat Opera Națională Română Iași de pe scena Operei Naționale Române Cluj-Napoca *INTRAREA LIBERĂ pe baza biletelor cu valoare 0, disponibile pe www.biletmaster.ro și la Agenția Teatrală.
Joi, 7 iunie 2018, ora 20.00 – Macbeth de Giuseppe Verdi – Spectacol de operă în aer liber prezentat de Teatrul Național de Operă și Balet ,,Maria Bieșu”, Chișinău , în Piața Unirii din Cluj-Napoca *INTRAREA LIBERĂ
Vineri, 8 iunie 2018, ora 18.30 – Lăsați-mă să cânt de Gherase Dendrino – Spectacol de operetă prezentat de Opera Național Română Cluj-Napoca, pe scena Operei Naționale Române Cluj-Napoca *INTRARE LIBERĂ pe baza biletelor cu valoare 0, disponibile pe www.biletmaster.ro și la Agenția Teatrală.
Sâmbătă, 9 iunie 2018, ora 20.00 – La traviata de Giuseppe Verdi – Spectacol de operă în aer liber prezentat de Opera Națională Română Timișoara, în Piața Unirii din Cluj-Napoca *INTRAREA LIBERĂ
Duminică, 10 iunie 2018, ora 20.00 – Turandot de Giacomo Puccini – Spectacol de operă în aer liber prezentat de Opera Națională Română Cluj-Napoca în colaborare cu Corul Operei Naționale Române Timișoara, în Piața Unirii din Cluj-Napoca *INTRAREA LIBERĂ
Toate acestea sunt titluri emblematice ale repertorului național și internațional pe care Opera Națională Română din Cluj-Napoca dorește să le împărtășească publicului clujean prin puneri în scenă impresionante realizate în premieră națională, dedicate publicului larg al cărui acces va fi liber, sub același principiu ce stă la baza conceptului Opera Aperta: o operă a întregii cetăți clujene, o operă a tuturor.

Excelența în cultură și în artă este un prim deziderat al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, iar distinsa sa rezonanță vine în completarea propriilor valori ale fiecăruia dintre partenerii noștri.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 999
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca
lavi

Adaugat in urma cu 2146 zile, 14 Mai. 2018

Adaugat de v.tach

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3349

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert zucchero la cluj 2024

Concert Zucchero la Cluj - 2024

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 25 Aprilie 2024
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .