poze concert faun la cluj

Concert Faun la Cluj

Cluj , Cluj-Napoca. Marţi 3 Decembrie 2024

Categorii: Muzica si Concerte

FAUN canta pe 3 decembrie la /FORM Space, in Cluj-Napoca.

Faun vin din Germania, avand o activitate ce incepe inca din 1998, pana in prezent lansand 12 materiale de studio. Abordeaza o combinatie de pagan/medieval folk cu influente variate de neo-folk sau chiar darkwave, influente ce adauga o nota contemporana muzicii lor.

Versurile pieselor semnate de Faun sunt scrise intr-o multitudine de limbi, de la germana la latina, islandeza veche sau maghiara. Pe langa creatiile proprii, pentru a scrie versuri, Faun se inspira si din texte scrise in perioada Evului Mediu, precum Carmina Burana, manuscris de poeme din secolele XI-XII; Poetic Edda, colectie de poeme narative nordice de secol XIII sau Jenaer Liederhandschrift, manuscris de versuri si melodii de secol XIV din zona germana.

In plus, pentru a da autenticitate pieselor, Faun foloseste o varietate de instrumente printre care hurdy-durdy, cimpoi, nyckelharpa, flaut si nu numai.

Trupa a declarat ca in acest turneu vor canta in special piese de pe cel mai nou album al lor "Pagan" dar si piese de pe alte albume iubite de public pentru a oferi o experienta paganfolk autentica fanilor.

Cu peste 1000 de concerte in jurul lumii, 11 albume dar si doua DVD-uri, FAUN au avut in topurile germane locuri fruntase cu "Pagan", "Midgard" sau "Luna", albume ce au ajuns platinum sau gold datorita vanzarilor foarte bune.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 66
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca
valentina

Adaugat in urma cu 10 zile, 24 Apr. 2024

Adaugat de ValiBarbu

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1596

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert vocal simfonic

Concert vocal-simfonic

Cluj, Cluj-Napoca. 10 Mai 2024 - 10 Mai 2024
    Nu sunt comentarii adaugate la evenimentul: Concert Faun la Cluj

    .