poze jazz in the park 29 iunie 5 iulie 2015 in cluj napoca
poze jazz in the park 29 iunie 5 iulie 2015 in cluj napoca poze jazz in the park 29 iunie 5 iulie 2015 in cluj napoca poze jazz in the park 29 iunie 5 iulie 2015 in cluj napoca

Jazz in the Park, 29 iunie - 5 iulie 2015 in Cluj-Napoca

Cluj , Cluj-Napoca. Luni 29 Iunie 2015 - Duminică 5 Iulie 2015

Categorii: Muzica si Concerte

Jazz in the Park revine în forță la Cluj-Napoca cu 7 zile de festival

Primul festival din România care aduce muzica live în Parcul Central al orașului continuă cu a treia ediție la Cluj-Napoca, în perioada 29 iunie – 5 iulie. Jazz in the Park a luat amploare anul acesta, iar directorul festivalului, Alin Vaida, explică evoluția: „Este natural pentru un organizator de evenimente să-și dorească un proiect tot mai mare și mai complex. Pentru ediția a treia nu numai că vom folosi aproape în întregime Parcul Central, dar vom organiza concerte și în alte 3 locații din oraș. Din dorința de a nu suprapune prea multe activități, le-am dispus pe parcursul unei săptămâni întregi.”
Parcul Central va avea 3 scene: Main Stage, pe aleea centrală a parcului, unde vor fi găzduite 12 concerte, Youth Stage, în spatele clădirii Casino, unde se va desfășura un concurs de muzică jazz și influențe și Chillout Stage, în zona de hamace, unde pe timpul zilei vor face atmosferă o serie de DJ.
Pe lângă zonele dedicate muzicii, festivalul va întâmpina clujenii cu numeroase activități și spații: expoziții de artă, spații pentru citit, un meeting point pentru bicicliști, o zonă de joacă pentru copii. De asemenea, Jazz in the Park va găzdui, ca și în anii precedenți, un mare târg de artizanat și terase ale celor mai tari localuri din Cluj.
O noutate pentru 2015 este parteneriatul cu Bookfest, în urma căruia ediția estivală a târgului de carte va fi găzduită la Jazz in the Park.
Hilde Louise Asbjørnsen și Tango with Lions – între primii artiști confirmați la Jazz in the Park
Organizatorii au anunțat și primii invitați confirmați pentru scena principală din Parcul Central, unde accesul va fi gratuit: Hilde Louise Asbjørnsen, Tango with Lions, Tiptil și Sebastian Spanache Trio.
Născută într-un orășel de pe coasta de nord-vest a Norvegiei, Hilde Louise a cochetat din copilărie cu muzica. Hilde și-a compus propriile piese, influențată de mari artiști jazz precum Ella Fitzgerald și Nat King Cole. În 2007, artista s-a alăturat binecunoscutului duet norvegian de electronic jazz Koop, cu care a colaborat și pe care i-a însoțit în turnee timp de 2 ani. Artista despre care presa a scris că este ”două părți Monroe și o parte Holiday” va fi prezentă pentru prima dată în Cluj-Napoca la Jazz in the Park.


Hilde Louise Asbjørnsen, Tango with Lions, Tiptil și Sebastian Spanache Trio sunt primele nume anunțate de organizatori pentru cea de-a treia ediție a festivalului
Anul acesta, participanții se vor bucura de 6 scene, 50 de artiști și 2 locații noi
Ediția de anul acesta este dedicată Capitalei Europene a Tineretului, organizatorii inaugurând în Parcul Central, cu această ocazie, scena Youth Stage
Organizatorii pregătesc un eveniment special și de 1 mai, cu 6 concerte și o serie de activități.
Trupa de indie/ alternative Tango for Lions a fost formată oficial în 2007 de Kat, o tânără muziciană care a avut nenumărate colaborări ca basistă și vocalistă cu scena indie din Grecia. Albumul lor de debut a fost primit cu foarte mult entuziasm de către critici, în timp ce single-ul ”In a bar” a înregistrat un număr neașteptat de ascultări pe Youtube. Cel de-al doilea album, ”A long walk”, a fost votat în 2013 unul dintre cele mai bune albume ale anului. Aflați pentru prima dată în România, Tango with Lions ne-au promis un show energic pe scena principală a festivalului.


În plus, ediția de anul viitor va fi dedicată titlului de Capitală Europeană a Tineretului pe care Clujul l-a câștigat. Stați aproape pentru mai multe detalii!

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2529
Cuvinte cheie: jazz , Evenimente Cluj-Napoca
miriam miriam

Adaugat in urma cu 3337 zile, 08 Feb. 2015

Adaugat de Valpro

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3593

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert zucchero la cluj 2024

Concert Zucchero la Cluj - 2024

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 25 Aprilie 2024
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .