poze jazz is classic

Jazz is Classic

Cluj , Cluj-Napoca. Joi 6 Aprilie 2017 19:00
Academia De Muzica Gh. Dima, str. Ion I. C. Bratianu, nr. 25

Categorii: Muzica si Concerte

Jazz is Classic

„Jazz is Classic” este o abordare fascinantă și îndrazneață într-un concept care readuce în fața publicului fuziunea specială creată între jazz și muzica clasică.

Violonistul Cornel Bucșa, alături de Bigg Dimm A’Band Chamber Ochestra propune un concert în stilul anilor ’50, perioada în care au fost realizate înregistrările legendare din seria „Charlie Parker with Strings”. Supranumit „Bird”, emblema Bebop-ului, acesta dezvăluia prin noua abordare o altă latură a personalității sale.

Asemenea marelui saxofonist american, violonistul Cornel Bucșa propune integrarea improvizației spectaculoase a stilului Bebop în bogăția orchestrației pentru ansamblu de coarde cu o sonoritate asemănătoare muzicii de film.

Violonistul Cornel Bucșa provine dintr-o familie cu tradiție muzicală. S-a remarcat prin participările în diferite ansambluri de muzică clasică (formații camerale). A participat ca interpret de muzică clasică la concursuri naționale, câștigând numeroase premii, printre care premiile întâi în anii 2005 si 2006 la “Concursul Național J.S. Bach”. Cornel a fost însa interesat de jazz chiar din perioada liceului, pornind explorarea improvizației ca autodidact.
Cornel Bucșa a studiat la Facultatea de Interpretare Muzicală a Academiei „Gheorghe Dima” din Cluj. A continuat Masterul în jazz la Universitatea Națională
de Muzică din București, la clasa Prof. Univ. Dr. Mircea Tiberian. Cu această ocazie, Cornel întâlnește talentați jazzmeni care activează în București și are ocazia de a participa în concerte alături de Cătălin Milea, Sorin Zlat, Marius Vernescu, Alex Man.

Mai multe detalii: http://www.ilikecluj.ro/6-aprilie-jazz-is-classic/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 533
Cuvinte cheie: jazz , Evenimente Cluj-Napoca
ilkecluj

Adaugat in urma cu 2571 zile, 05 Apr. 2017

Adaugat de ILikeCluj

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 947

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert zucchero la cluj 2024

Concert Zucchero la Cluj - 2024

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 25 Aprilie 2024
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .