poze west meets east enescu menuhin shankar

Eveniment Anulat !



West meets East: Enescu, Menuhin, Shankar

Cluj , Cluj-Napoca. Luni 15 Octombrie 2018
Sala Auditorium Maximum, UBB Cluj

Categorii: Muzica si Concerte

Un concert-eveniment, un mariaj muzical între Orient și Occident, ce aduce în premieră în România o muzică rară, creată acum 50 de ani din îmbinarea stilului clasic occidental cu cel indian.

Alexandru Tomescu vă invită să îl însoțiți pe drumul parcurs de către doi artiști de renume internațional: violonistul Yehudi Menuhin și sitaristul Ravi Shankar. Proiectul lor, "West meets East", temelie a stilului World, a generat o muzică nouă din împletirea ragas-urilor indiene cu melosul european, reușind să inspire timp de cinci decenii melomanii din toata lumea.

Muzica albumelor "West meets East" a fost compusă în cea mai mare parte de Ravi Shankar, pe baza unor ragas-uri indiene, concentrate la dimensiunea unor melodii occidentale. Yehudi Menuhin a completat creația lui Shankar în cursul pregătirilor, contribuind la formarea unui sound cât se poate de ... est-european, cu o melancolie și o visare pe care o regăsim, uneori, în muzica lăutarilor din colțul nostru de lume.

Tot Menuhin a adăugat proiectului Sonata nr. 3 pentru vioară și pian de George Enescu "în caracter popular românesc", considerând-o una din lucrările muzicii occidentale cele mai apropiate de modul de concepție și de interpretare a muzicii orientale. Alegerea a fost și un omagiu adus de Menuhin dascălului său din tinerețe.

Albumele "West meets East" au constituit unul din marile succese ale casei EMI, apărând în milioane de exemplare pe toate meridianele. Primul dintre ele a câștigat în 1968 Premiul Grammy pentru cea mai bună muzică de cameră.

Odată cu dispariția lui Ravi Shankar și a lui Yehudi Menuhin, a dispărut și această muzică din sălile de concert, împreună cu manuscrisele proiectului celor doi buni prieteni. Cel puțin, până acum…
_________________________________________________

La 50 de ani de la prima audiție, Alexandru Tomescu va readuce la lumină muzica lui Shankar, Menuhin și Enescu, într-o formulă excepțională:

Udhai Mazumdar la tabla (percuții indiene), este discipol al lui Ravi Shankar, format în tradiția milenară indiană, locuind împreună cu maestrul și avându-le colege de generație pe Anoushka Shankar și pe Norah Jones. L-a însoțit pe Shankar în concerte memorabile pentru Familiile Regale Britanică și Suedeză, și a cântat alături de Zakir Hussain la concertul aniversării de 75 de ani a maestrului său. A concertat în India, Franța, Italia, Elveția, Germania, Ungaria, România, Rusia, Ucraina, Mongolia, Vietnam și Indonezia.

Mazumdar va avea un rol important în readucerea la viață a muzicii lui Shankar, ce include o importantă componentă de improvizație, conform școlii clasice indiene.

Udhai Mazumdar va fi însoțit de discipolii săi, Rohan Dasgupta la sitar și Bhaskar Das la bansuri (flaut de bambus), doi tineri maeștri în curs de afirmare și continuatori ai moștenirii lui Ravi Shankar.

Sinziana Mircea va completa echipa de muzicieni, susținând partitura de pian pe care acum 50 de ani o interpreta Hepzibah Menuhin, sora lui Yehudi. Sînziana este o tânără pianistă multipremiată, care se afirmă pe scenele din Europa, SUA, China și Japonia, printre care Carnegie Hall New York, St. Martin-in-the-fields Londra, Tokyo Metropolitan Theater.
______________________________________________
Turneul acestei toamne va oferi melomanilor o experiență rară și irepetabilă, așa cum au dorit Menuhin și Shankar acum 50 de ani. Concertele vor avea loc în doar patru orașe: Timișoara, Cluj-Napoca, Pitești și București, cu câte o reprezentație în fiecare.

Profitați de această ocazie unică, notați în calendar și veniți la concert ! Va fi o amintire de neuitat și veți putea afirma cu mândrie, peste ani: "Am fost martor la primul concert West meets East în România."
____________________________________________
BILETELE pot fi cumpărate ONLINE de pe EVENTBOOK.ro. BILETMASTER.ro, EVENTIM.ro
si
de la Librăria Humanitas (Universității), Librăria Carturești (Iulius Mall), Agentia Teatrală (casa de bilete Teatrul Național), Cinema Florin Piersic, Agenția Wens Tour Travel (Eroilor) și Carrefour Voyage (Polus Center), magazinele Orange, Vodafone, Germanos, stațiile OMV.
____________________________________________
PREȚURI BILETE:
75 lei - cat.I / 40 lei - cat. II

Mai multe detalii: http://jazzmine.world

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1771

Eveniment postat de organizator

centrul tagore

Adaugat in urma cu 2378 zile, 14 Sep. 2017

Adaugat de ccrt

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 40

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert zucchero la cluj 2024

Concert Zucchero la Cluj - 2024

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 25 Aprilie 2024
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
    Nu sunt comentarii adaugate la evenimentul: West meets East: Enescu, Menuhin, Shankar

    .