poze premiera film la teatrul maghiar de stat cluj
poze premiera film la teatrul maghiar de stat cluj

Premiera film la Teatrul Maghiar de Stat Cluj

Cluj , Cluj-Napoca. Luni 23 Aprilie 2012 17:00 - Luni 23 Aprilie 2012
Teatrul Maghiar de Stat Cluj

Categorii: Spectacole si Filme , Alte Evenimente

Undeva la Palilula, filmul lui Silviu Purcărete, va fi proiectat la Teatrul Maghiar de Stat Cluj. Pelicula, care va avea premiera în cinematografe pe 20 aprilie, este un proiect grandios care reuneşte importante nume din lumea teatrului şi filmului românesc. Rolul principal este jucat de actorul Teatrului Maghiar din Cluj, Áron Dimény, cunoscut publicului din Europolis, regia Cornel Gheorghiţă, unde a avut rolul principal, sau filmele maghiare Fateless, regia Lajos Koltai (ecranizarea romanului omonim de Imre Kertesz) şi Mansfeld.

Palilula este un orăşel pierdut undeva pe harta ţării. Acolo, nu se ştie prea bine dacă oamenii mint, visează sau trăiesc cu- adevărat. În spital, bolnavii sunt perfect sănătoşi, iar una dintre distracţiile lor preferate este să asiste la disecţiile de la morgă. Restul populaţiei e imbecilă şi fermecătoare, izolată pentru eternitate în beţie, petreceri şi orgii. Schimbările de regimuri politice, morţile, incendiile şi inundaţiile, nici una dintre aceste modificari majore, zguduitoare, ale lumii exterioare nu îi perturbă. Alternativ agitaţi şi puturoşi, fericiţi şi melancolici, sunt mereu acolo, împreună, în centrul lumii, pe terasă cu oleandri, la spital şi la hotelul Boema.

Undeva la Palilula spune povestea lui Serafim, un tânăr doctor, care primeşte repartiţie pe termen scurt la spitalul din Palilula, un orăşel pierdut undeva pe harta ţării, urmare a decesului precedentului medic pediatru, nea Pantelică. Serafim se adaptează treptat lumii din oraş şi ajunge, într-un final, fără voia sa, să-i aparţină.

Din distribuţia filmului fac parte actori români de renume precum George Mihăiţă, Constantin Chiriac, Răzvan Vasilescu, Sorin Leoveanu, Ofelia Popii, Horaţiu Mălăele şi Marius Manole. Distribuţia numără peste 50 de actori, în majoritate provenind de la teatrele cu care Silviu Purcărete a colaborat în ultimii ani: Teatrul Naţional Radu Stanca Sibiu, Teatrul Naţional Marin Sorescu Craiova, Teatrul Maghiar de Stat Cluj şi Teatrul Naţional Vasile Alecsandri Iaşi.

Silviu Purcărete este unul dintre cei mai apreciaţi regizori de teatru din România şi Europa. Spectacolul Cumnata lui Pantagruel, montat de Silviu Purcărete în coproducţia Teatrului Maghiar de Stat Cluj, a Teatrului Radu Stanca din Sibiu şi a Companiei Silviu Purcărete din Lyon, a fost jucat cu mare succes în România, Franţa, Columbia şi Luxemburg. Silviu Purcărete este membru cu titlu personal al Uniunii Teatrelor din Europa, detinător al Golden Globe Peter Brook Prize pentru cea mai bună regie teatrală în 1995 şi Premiul pentru excelenţă artistică al Fundaţiei Hamada (Festivalul Internaţional de la Edinburgh 1991).

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 775
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca
gabriela

Adaugat in urma cu 4421 zile, 14 Apr. 2012

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 823

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
jazz in the park 2024

Jazz in the Park 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 30 Aug 2024 - 1 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .