poze reactor de crea ie i experiment in viitorul apropiat

Reactor de creație și experiment: În viitorul apropiat

Cluj , Cluj-Napoca. Luni 18 Decembrie 2017 19:00
ZUG.zone, str. Traian, nr. 40-42

Categorii: Spectacole si Filme

Ce vei face mâine? Ce vei face după ce pleci de aici? Cum ai vrea să își amintească oamenii de tine? Cum vezi viitorul apropiat?

...sunt câteva din întrebările la care spectacolul încearcă să răspundă, fără să găsească însă soluții reale. În viitorul apropiat vorbește despre frica de viitor. Imposibilitatea de a arăta ceea ce va urma se traduce printr-o joacă absurdă, de preferat confruntării serioase cu tematica.

„După calculele mele, am șanse egale să-mi iasă ceva sau s-o dau în bară. Fie că aleg să plec din țară și să fac o schimbare majoră, fie că aleg să mă mai chinui aici. Peste 5 ani, șansele și dorința de a avea un echilibru din toate punctele de vedere cresc cu încă 30%. Asta înseamnă că în proporție 80% viitorul meu va fi previzibil și plictisitor. Îmi rămân 20% șanse să mă surprind eu pe mine cu ceva.”

O producție Reactor de creație și experiment în parteneriat cu Asociația Váróterem Projekt, în cadrul proiectului TEEN SPIRIT#2 finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Recenzii:
„Scenic vorbind, viitorul apropiat este minimalist, galben-albastru-alb şi amplificat cu microfoane. Dacă e să ne luăm după deviza minimaliştilor, “mai puţin înseamnă mai mult”, înţelegem că mai puţine aşteptări înseamnă mai multă încredere în sine, mai puţine întrebări înseamnă mai mult curaj şi mai puţine explicaţii înseamnă mai multă libertate.”
Lorena Copil, Cui i-e frică de V de Vi de Viitor, LiterNet

„Structura fragmentară a textului foloseşte identitatea reală a actorilor pentru a întări sentimentul apropierii de public. Deşi foarte tânăr, publicul a fost cucerit de stilul performativ al montării, iar gândirea discursivă din structura post-dramatică a textului rezonează cu îndoielile specifice vârstei. Scurt, concis, muzical, spectacolul e ca gândirea adolescenţilor despre viitor: năvalnică, liberă, cinică şi îngrijorată totodată.”
Oana Cristea Grigorescu, Gândind viitorul, Radio Cluj


Spectacolul face parte din programul „Teen Spirit Weekend”.
„TEEN SPIRIT WEEKEND” este organizat în cadrul proiectului „Reactor 2016”, cu sprijinul Primăriei, al Consiliului Județean şi al Consiliului Local Cluj-Napoca.

În parteneriat cu Histrioniada, Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică „Octavian Stroia”, Facultatea de Teatru și Televiziune, Centrul de Cercetare Vlad Mugur, Tabăra de Dramaturgie a Cotidianului.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 663
Cuvinte cheie: Cluj-Napoca
lavi

Adaugat in urma cu 2336 zile, 30 Nov. 2017

Adaugat de v.tach

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3349

Alte Evenimente din Cluj-Napoca
concert zucchero la cluj 2024

Concert Zucchero la Cluj - 2024

Cluj, Cluj-Napoca. Joi 25 Aprilie 2024
concert dj bobo la cluj

Concert DJ Bobo la Cluj

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 16 Noiembrie 2024
electric castle 2024

Electric Castle 2024

Cluj, Cluj-Napoca. 17 Iul 2024 - 21 Iul 2024
discoteca 80 2024 cluj napoca

DISCOTECA '80 2024 @ Cluj-Napoca

Cluj, Cluj-Napoca. Sâmbătă 21 Septembrie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .