poze stefan hrusca colinde traditionale de craciun

Stefan Hrusca - COLINDE TRADITIONALE DE CRACIUN

Constanta , Constanta. Miercuri 10 Decembrie 2014 20:00
Casa de Cultura a Sindicatelor,B-dul Alexandru Lapușneanu nr. 1

Categorii: Muzica si Concerte

Numar min/max participanti: 100/700

Stefan Hrusca

Ştefan Hruşcă s-a născut pe data de 8 decembrie 1957 în localitatea Ieud, Maramureş şi este un interpret român din Maramureş de muzică folk, cunoscut publicului din România mai ales prin colindele pe care le interpretează. A debutat ca artist în anul 1981 cu Cenaclul Flacăra.

Preşedintele României Ion Iliescu i-a conferit lui Ştefan Hruşcă la 10 decembrie 2004 Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria B - "Muzică", „pentru contribuțiile deosebite în activitatea artistică şi culturală din țara noastră, pentru promovarea civilizației şi istoriei româneşti”.


Iarna se apropie cu pasi repezi, la fel si sarbatorile. Si cum niciun Craciun nu este complet fara cantecele specifice sarbatorilor de iarna, Stefan Hrusca vine la Constanta sa ne colinde si sa vesteasca sarbatoarea bucuriei!

Hrusca va reveni in tara natala pentru a le oferi romanilor darul sau si pentru a vesti pe cea mai frumoasa dintre sarbatori! Evenimentul va avea loc la Casa de Cultura din Constanta , pe 10 Decembrie 2014 si va aduce constantenilor cele mai frumoase colinde si cantece de Craciun. Florile Dalbe, Trei Pastori, Afara Ninge Linistit, Linu-i Lin, Sfanta-i Sara de Craciun dar si Ruga Pentru Parinti vor fi cantate live de catre cel ce este simbolul colindului romanesc!

Colindele de Craciun cinstesc vestea Nasterii Domnului Iisus Hristos a carui mama L-a nascut intr-o iesle, in preajma lui Iosif si a vitelor. In apropierea Craciunului, oamenii sarbatoresc nasterea Acestuia mergand pe la case si spunand aceasta poveste a Mantuitorului. Aceasta sarbatoare ne aminteste ca Iisus ne ajuta sa incepem un nou an cu bucurie, sanatate si credinta.

Surprizele nu pot fi inca dezvaluite, insa concertul din 10 Decembrie va fi diferit fata de cele de pana acum. Pentru romani, acest concert este o invitatie a “Dascalului de colinde” (cum a fost supranumit Stefan Hrusca de catre poetul George Tarnea) sa pretuiasca valorile si traditiile autentice. “Este cel mai frumos obicei crestinesc si romanesc - de a merge sa urezi de bine, pentru sarbatori, celor dragi. Faceti asta si o sa va curatati si o sa va simtiti mult mai bine sufleteste Eu nu doar cant, eu simt fiecare colind” declara Stefan Hrusca .

Pret bilet: 70 si 90 lei

Pret bilet: 70 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2158
Cuvinte cheie: Constanta
dragos dimof

Adaugat in urma cu 3438 zile, 19 Nov. 2014

Adaugat de gemeny_photos

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey
Evenimente Create: 82

Alte Evenimente din Constanta
concert luna amara asfalt 20 de ani

Concert Luna Amara Asfalt 20 de ani

Constanta, Constanta. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert trooper

Concert Trooper

Constanta, Constanta. Vineri 26 Aprilie 2024
concert celelalte cuvinte la constanta

Concert Celelalte Cuvinte la Constanta

Constanta, Constanta. Vineri 31 Mai 2024
zilele orasului constanta 2024

Zilele orasului Constanta 2024

Constanta, Constanta. 17 Mai 2024 - 19 Mai 2024
  • Ai ceva de zis?

    .