poze sunrace open 2017

SunRace Open 2017

Constanta , Mamaia. Sâmbătă 19 August 2017 11:00
Audi KiteZone Mamaia

Categorii: Jocuri si Concursuri , Sport si Excursii

Cel mai important concurs de sea race SUP din tara asteapta toti iubitorii de Stand Up Paddle pe 19 august la Mamaia, Plaja Audi Kite Zone, pentru o zi plina de adrenalina si distractie, impreuna cu toata galeria de prieteni.

SupAcademy Romania sustine performanta SUP-ului organizand acest concurs pe 3 categorii: Pro, Amatori-Baieti, Amatori-Fete, si punand la bataie premii in valoare de 2000 eur pentru care merita sa fortezi sprintul si sa transpiri ca sa castigi cursa: pentru fiecare categorie, locul 1 pleaca gratis O SAPTAMANA LA SURF CAMP-ul din Insulele Canare.

Concursul presupune o cursa SUP de 5000 m pentru categoria Pro si 2000 m pentru Amatori. Distanta se poate modifica in functie de conditiile meteo.

Concursul este organizat de SupAcademy Romania cu sprijinul Red Bull si Boarder's Store


PROGRAM:
9:00 – 11:00 Inscrieri si antrenament
11:00 Start Amatori Fete
12:00 Start Amatori Baieti
13:00 Start Pro
15:00 Premiere


REGULAMENT:

1) Recomandari cu privire la siguranta:
a) Siguranta este proritatea numarul 1 a organizatorilor, astfel ca vom defini lungimea cursei in functie de conditiile meteo. Cursa de profesionisti va avea distantele de 5000m daca vantul va bate cu viteze mai mici de 13 noduri, 3000m daca vantul va bate cu viteze intre 13 si 18 noduri, 2000m daca vantul va bate cu viteze intre 18 si 23 noduri si se va scurta si mai mult, sau chiar anula daca vantul are viteza de peste 23 de noduri, sau bate puternic cu o directie offshore. Cursa de amatori va fi de 700m in conditiile in care vantul bate intre 13 si 18 noduri, 1500m daca vantul bate intre 8 si 13 noduri si 2000m daca vantul bate sub 8 noduri. Daca vantul are peste 18 noduri, sau o directie offshore cursa de amatori se poate anula.
b) In cazul in care un concurent se afla in dificultate in urma unui accident fara vatamare, acesta va semnala prin ridicarea vaslei. Orice concurent observa un accident al altui concurent urmat de vatamarea acestuia, acesta este obligat sa ridice vasla pentru semnalarea accidentului.
c) Daca unul din concurenti impinge intentionat un alt concurent va fi descalificat.

2) Echipamentul:
Sunt considerate eligibile orice placi de stand up paddle de orice dimensiune si material. Chilele (fins) centrale trebuie sa fie atasate rigid de placa, fara posibilitatea de a fi manipulate pentru schimbarea directiei si nici de a permite ridicarea placii precum chila de tip hydrofoil. Vaslele pot fi de orice dimensiuni, forme si materiale, cu conditia sa aibe o singura paleta.

3) Vaslitul
Competitorii trebuie sa stea in picioare pe placi si sa vasleasca in picioare din locul in care e desemnat pentru ridicare pana la iesirea de pe mare si intrarea pe plaja.
Orice concurent al cursei de amatori poate sta in genunchi sau pe burta pe placa oricat timp doreste fara a avansa, dar poate fi descalificat daca vasleste mai mult de un sfert din distanta in genunchi. Orice concurent al cursei de profesionisti poate sta in genunchi sau pe burta pe placa oricat timp doreste fara a avansa, dar poate fi descalificat daca vasleste mai mult de 5 m in genunchi. Concurentilor care abandoneaza cursa le este permis sa stea in genunchi si sa vasleasca spre mal..

4) Definirea nivelului de aptitudini al participantilor
a) O persoana care nu participa la curse de SUP intr-un mod regulat sau e doar incepator la SUP race si nu doreste sa participe la un nivel mai inalt al concursului va participa la cursa de amatori.
b) O persoana care participa frecvent la concursuri de vaslit de SUP, caiac-canoe sau caiac, sau care a castigat unul din primele 3 locuri la cursa de amatori a concursului de SUP SunRace Open, respectiv la concursurile 2013-2016 SunRace Open, este considerata experimentata si va participa la cursa de profesionisti. De asemenea persoanele care in cadrul ocupatiei profesionale folosesc SUP (instructori de SUP, salvamari, supraveghetori pe SUP etc) vor participa la cursa de profesionisti.

5) Inscrierea la concurs
Inscrierea la concurs ese gratuita daca persoana care concureaza isi aduce echipamentul propriu sau are un cost de 50 lei pentru persoanele care folosesc echipamentul organizatorilor (aceasta taxa nu include si inchirierea pentru sedintele de antrenament care vor fi taxate cu cate 50 lei/ jumatate de ora)
Concurentii trebuie sa semneze foaia de inscriere pentru a participa la concurs.

6) Cursa se considera terminata atunci cand concurentul ajunge la linia de finish cu placa in mana.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1639
Cuvinte cheie: Mamaia
lavi

Adaugat in urma cu 2447 zile, 07 Aug. 2017

Adaugat de v.tach

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3349

Alte Evenimente din Mamaia
concert phoenix la mamaia

Concert Phoenix la Mamaia

Constanta, Mamaia. Duminică 21 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .