poze concert harcsa veronika gymnt blint la vama veche

Concert Harcsa Veronika & Gymnt Blint la Vama Veche

Constanta , Vama-Veche. Joi 28 August 2014 23:00

Categorii: Muzica si Concerte

Seara de concert la Papa La Soni din Vama Veche

Concert Harcsa Veronika & Gyémánt Bálint, joi, 28 august, ora 23:00 la Pala la Soni, Vama Veche.

Colaborarea fructuoasa dintre cantareata de jazz Harcsa Veronika si chitaristul de exceie Gyémánt Bálint a dat nastere unui duo cu o atmosfera deosebita. In 2013 in Sala de concerte a Palatului Artelor din Budapesta au lansat discul institulat Lifelover, aparut in Japonia in ingrijirea casei de discuri Whereabout Records, iar in Europa de Vest a casei de discuri Traumton Records.

Harcsa Veronika este o tanara cantareata de jazz care a absolvit catedra de jazz a Universitatii de Muzica Liszt Ferenc din Budapesta. In 2005 si-a fondat propria formatie de jazz cu care, in acelasi an a editat un disc cuprinzand standarde de jazz. Cele doua albume editate in 2008 cuprind deja compozitii proprii ale cantaretei.

Pe langa numeroasele concerte de jazz, Harcsa Veronika participa activ la productii de arta contemporana si muzica electronica, compune muzica pentru spectacole teatrale. A colaborat ca invitata cu formatii precum Nicola Conte Jazz Combo, Thomas Siffling Trio, Pannonia Allstars Ska Orchestra, Freestyle Chamber Orchestra, Budapest Jazz Orchestra, Fugato Orchestra si Colorstar. A participat la festivaluri din Japonia, Germania, Austria, Elvetia, Franta, Belgia, Olanda, Israel, Grecia, Slovacia, Serbia si Romania.

Gyémánt Bálint este unul dintre cei mai talentati chitaristi de jazz din Ungaria. In 2007 a obtinut o bursa de studii la Academia de Muzica Norvegiana, fiind primul student maghiar al acestei institutii, iar in 2008 a absolvit Universitatea de Muzica Liszt Ferenc din Budapesta, catedra de jazz. In interpretarea sa se regasesc insiratii tehnice si muzicale dobandite in diferite genuri muzicale. Este adeptul looperului pe care il utilizeaza cu maiestrie unica.

Gyémánt Bálint este membru de baza al unor formatii de marca, participa cu placere la proiecte incitante. Ca membru al trupei Transform Quintet a editat un disc cu renumitul pianist de jazz Joey Calderazzo, detinator al premiului Grammy. In anii din urma a fost adesea invitat in cvartetului cantaretei Harcsa Veronika.

Mai multe detalii: http://www.bestmusic.ro/

Pret bilet: 10 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 895
popadriana

Adaugat in urma cu 3527 zile, 20 Aug. 2014

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Vama-Veche
sunset festival 2024

Sunset Festival 2024

Constanta, Vama-Veche. 1 Aug 2024 - 31 Aug 2024
  • Ai ceva de zis?

    .