poze lansarea volumului omagial constantin brancoveanu 300 documente

Lansarea volumului omagial Constantin Brâncoveanu 300 -Documente

Dambovita , POTLOGI. Sâmbătă 16 August 2014 09:30
Palatul Brancovenesc

Categorii: Muzica si Concerte , Expozitii si Lansari de carte , Conferinte si Seminarii

Numar min/max participanti: 100/300

În perioada 15-17 august 2014, Asociaţia de Tineret DAR Development Association împreună cu Primăria Comunei Potlogi organizează cu ocazia Zilelor Comunei o serie de manifestări culturale din seria Anul Brâncoveanu - Potlogi 300. Una dintre cele mai importante manifestari o constituie lansarea volumului omagial “Constantin Brâncoveanu 300 - Documente de arhivă”, lucrare realizată pe baza documentelor brâncovenești din Arhivele Naționale Centrale, prin proiectul Asociației de tineret DAR DEVELOPMENT ASSOCIATION, finanțat de către Ministerul Culturii prin Administrația Fondului Cultural Național.

După mai mult de 3 luni de la debutul proiectului finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, o muncă ce a implicat o colaborare intensă între specialiști din domeniul arhivistic, de prelucrare de imagine și tehnoredactare, Asociația DAR DEVELOPMENT ASSOCIATION, pregătește de lansarea volumului “Constantin Brâncoveanu 300 -Documente de Arhivă” în cadrul „Simpozionului Internațional Brâncoveanu și Epoca Sa ediția a-III-a”, care va avea loc în 16 August, cu începere de la ora 9.30, în incinta Palatului Brâncovenesc. Volumul cuprinde imaginile a peste 150 documente scrise şi sigilografice, din ceea ce putem numi generic „arhiva Brâncoveanu”, cuprinzând peste 1000 de documente, păstrate în depozitele Arhivelor Naţionale Centrale din Bucureşti.
Manifestarea face parte din programul Zilelor Comunei Potlogi ce se desfășoară în perioada 15-17 August și reprezintă punctul culminant al evenimentelor cuprinse in proiectul Anul Brâncoveanu –Potlogi 300, proiect dezvoltat de Asociația DAR DEVELOPMENT ASSOCIATION în cooperare cu Primăria Comunei Potlogi.
La eveniment sunt așteptate personalităti, care vor sosi de la București și Târgoviște din care amintim reprezentanții partenerilor DAR DEVELOPMENT ASSOCIATION, care s-au implicat in proiect: Arhivele Naționale ale României, Complexul Național Muzeal Curtea Domnească din Târgoviște, Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița, și Asociația EUROPAS, care asigură managementul proiectului, dar și oaspeți de peste hotare reuniți de interesul pentru Epoca Brâncoveanu. Vor participa și reprezentanti ai instituției care a susținut financiar materializarea proiectului cultural, Safety Broker de Asigurari.
Întâlnirea va debuta cu evocarea personalității domnitorului Constantin Brâncoveanu în chiar ziua in care, Biserica Ortodoxă, căreia i-a fost domn milostiv şi pentru care a primit moarte de martir al credinţei, l-a ridicat pe drept în rândul sfinţilor români.
Apoi invitații vor fi purtați în atmosfera epocii sale ascultând programul muzical susținut de formația de muzică veche Trei Parale din București.
După ceasul de amiază invitații vor fi părtași la lansarea volumului “Constantin Brâncoveanu 300 -Documente de Arhivă”.
Volumul va fi prezentat în cadrul unei expoziții care va conține imaginile a 25 de documente, la aceasta se vor adăuga lucrările de pictură și pe care o serie de artiști plastici le vor expune în sălile palatului. Cu sprijinul Muzeului Național Curtea Domnească din Târgoviste, sălile vor recăpăta pentru scurt timp un aspect menit să ne trimita în vremea celui a carui îndelugată domnie a reprezentat o epocă fastă în istoria medievală a acestui popor, după încheierea acestui eveniment întreg edificiul va fi închis publicului și va reintra într-un proces de transformare care cu siguranță îl vor așeza la loc de cinste în panoplia ctitoriilor brâncovenești.
La final va fi lansată lucrarea „Brâncoveanu după Brâncoveanu” File de Monografie a Potlogiului, care va prezenta aspecte ale evoluției acestei localităti emblematică pentru epoca brâncovenească.

Pentru detalii suplimentare contactați:
Cristian Brutaru – mobil 0727 334 136
e-mail cristian.brutaru@dardevelopment.ro


Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 959

Eveniment postat de organizator

asociatia europas

Adaugat in urma cu 3519 zile, 10 Aug. 2014

Adaugat de Asociatia EUROPAS

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1

  • Ai ceva de zis?

    .