poze epocalips lui zidaru la craiova

ePOCALIPS@ lui Zidaru... la Craiova

Dolj , Craiova. Joi 26 Octombrie 2017 18:00
Muzeul de Artă Craiova

Categorii: Expozitii si Lansari de carte , Alte Evenimente

Muzeul de Artă Craiova vă invită să asistați la unul dintre evenimentele cele mai așteptate din istoria omenirii: ePOCALIPS@ (după ZIDARU). Acesta va avea loc joi, 26 octombrie 2017, ora 18:00 și se va petrece simultan în trei spații expoziționale: parterul Palatului Jean Mihail, Galeria ARTA a Uniunii Artiștilor Plastici din România - Filiala Craiova și Teatrul Național „Marin Sorescu”.

Pornind de la recuzita evenimentului eschatologic profețit și chiar exersat (pe alocuri) de-a lungul mileniilor de existență umană, Marian Zidaru a imaginat ePOCALIPS@ ca pe un construct vizual cu ajutorul căruia putem evada din letargia mentală impusă existenței noastre de către politica consumerismului generalizat. Ne aflăm în fața unui demers care caută să ne stimuleaze reacția, propria opinie vis-à-vis de efectul narcotizant și defectele epocii contemporane. Este un discurs artistic excesiv de critic, o atitudine alimentată de confuzia și ipocrizia lumii în care trăim. Captivi într-un spațiu pervertit, contaminat de impostura politică ori religioasă, suntem forțați să exersăm permanent supraviețuirea. Însă existența într-un astfel de mediu devine devastatoare, iar societatea care se „construiește” după aceste precepte alimentează în mod inevitabil haosul și alienarea.
Evenimentului va fi deschis de Mihaela Velea și Cătălin Davidescu – curatorii proiectului, alături de Erwin Kessler- critic și istoric de artă. Cu ocazia vernisajului, artistul va susține, pentru prima oară la Craiova, un performance de notorietate pentru creația sa: Îngerul călător, creând prin acest gest simbolic un liant între cele trei spații expoziționale care îi vor găzdui opera.
Marian Zidaru este unul dintre cei mai reprezentativi sculptori români contemporani, fiind unul dintre vârfurile de lance ale scenei artistice de la sfârșitul anilor ’80 până în prezent. A absolvit Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” București, obținând de-a lungul timpului burse de studiu și rezidențe în Italia și Germania. Are numeroase participări la importante expoziții internaționale dintre care amintim: „Bienala Internațională de Artă” din Sao Paolo Brazilia (1991), „Bienala de Artă de la Veneția” (1995), Bucharest nach ’89 Ludwig Forum”, Germania (1997), „Bienala de Arhitectură Veneția” (2008), Bienala Internațională de Desen de la Cleveland, Anglia (1985) - unde a obținut Premiul al II lea. Expozițiile sale personale sunt de fiecare dată o provocare pentru public și beneficiază de aprecierea unora dintre cei mai importanți curatori ai momentului: Erwin Kessler, Magda Cârneci, Ruxandra Balaci, Dan Popescu, Anca Vasiliu, Diana Dochia.
Lucrările lui se află în colecții muzeale precum: Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Național de Artă Contemporană, Muzeul Colecțiilor de Artă, Muzeul de Artă Recentă, Guggenheim Museum New York, State Picture Gallery Munchen, Ludwig- Forum Museum Aachen, Ludwig Museum Budapesta, Colecția de Artă a Casei Regale a României dar și în importante colecții particulare din Europa, Statele Unite ale Americii și Asia.

Vă invităm să descoperiți adnotațiile critice, reflecțiile dure pe marginea realității de zi cu zi, dar și soluțiile cathartice ale artistului plasate în ePOCALIPS@, în perioada 27 octombrie 2017 – 28 februarie 2018, la Muzeul de Artă Craiova. Programul de vizitare este: marți – duminică, orele 10- 17. Intrarea este liberă în prima zi de marți a fiecărei luni.

Parteneri: Direcția Județeană pentru Cultură Dolj, Galeria ARTA Craiova, Teatrul Național „Marin Sorescu”, Galeria H’art, Muzeul de Artă Recentă, Rețeaua Națională a Muzeelor din România, Ferma de Artă Liteni Suceava, CombinART 1+1=10, IMSAT Groupe SNEF, Bulboacă & Asociații, TVR Craiova, Cuvântul Libertății, Revista Mozaicul, Revista Ramuri

Mai multe detalii: http://www.muzeuldeartacraiova.ro/#

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 884
ppdp

Adaugat in urma cu 2348 zile, 24 Oct. 2017

Adaugat de managerdp

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 402

Alte Evenimente din Craiova
concert tudor gheorghe la craiova

Concert Tudor Gheorghe la Craiova

Dolj, Craiova. Duminică 7 Aprilie 2024
targul de paste craiova 2024

Targul de Paste Craiova 2024

Dolj, Craiova. 19 Apr 2024 - 12 Mai 2024
zilele orasului craiova 2024

Zilele orasului Craiova 2024

Dolj, Craiova. 31 Mai 2024 - 2 Iun 2024
  • Ai ceva de zis?

    .