poze craiova se imbraca in ie 2015

Craiova se îmbracă în ie 2015

Dolj , Craiova. Miercuri 24 Iunie 2015 18:00

Categorii: Festivaluri , Muzica si Concerte

Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” vă invită miercuri, 24 iunie 2015 să celebrăm cu mândrie „Ziua Universala a iei tradiţionale”. Craiova se alătură astfel sutelor de oraşe din Romania si de peste hotare care promovează ia, bluza românească, pentru a deveni un brand de ţară recunoscut pe toată planeta.

Manifestările organizate sub egida Primăriei Municipiului Craiova şi a Asociaţiei Craiova Capitală Culturală Europeană 2021 vor cuprinde: o parada a iei, o sedinta foto pentru participanţii la paradă, un concurs cu premii şi un spectacol folcloric.
Evenimentul va fi prezentat de Alina Serban.
Iata orarul manifestarilor:
- ora 18:00, Piaţa Mihai Viteazul. Doamne si domni, fete şi băieţi îmbracaţi în ie sau cămaşă tradiţională în cazul bărbaţilor sunt aşteptaţi pentru parada. Parada va începe la ora 18,15 si se va desfasura pe traseul Piaţa Mihai Viteazul, Palatul Telefoanelor, Centrul Vechi.
- Ora 18:45, Centrul Vechi - sedinta foto realizata de fotograful profesionist Bogdan Dănescu pentru participanţii îmbracaţi în ie. După sedinţa foto, vom incepe concursul la care se va premia cea mai autentică ie si cea mai fotogenică apariţie îmbracată, bineinţeles în ie.
- Tot de la ora 18: 45, Centrul Vechi - spectatorii vor putea participa şi la atelierul de coronițe, unde se vor realiza manual coronițe din sânziene.
- Ora 19:30, spectacol folcloric la care îşi vor da concursul soliştii: Niculina Stoican, Constantin Enceanu, Marius Măgureanu, Cristian Bănăţeanu, Lavinia Bîrsoghe, Liliana Popa, Aneta Şişu, Ciri Mayer, Liviu Dică împreună cu orchestra şi dansatorii Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”. S-au alăturat evenimentului pentru a marca Ziua Universala a iei:
Ansamblul “Ion Serban” din Işalniţa.
Ansamblul Folcloric “Alunelul” al Caminului Cultural Pieleşti.
Ansamblul “Altiţa” al Caminului Cultural Maglavit.
Ansamblul “Leoveanca” din Comuna Leu.
Ansamblul Folcloric "Crăiţele" al Colegiului National Pedagogic "Stefan Velovan" Craiova .

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1012
Cuvinte cheie: Craiova
miriam miriam

Adaugat in urma cu 3230 zile, 22 Iun. 2015

Adaugat de Valpro

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3593

Alte Evenimente din Craiova
targul de paste craiova 2024

Targul de Paste Craiova 2024

Dolj, Craiova. 19 Apr 2024 - 12 Mai 2024
zilele orasului craiova 2024

Zilele orasului Craiova 2024

Dolj, Craiova. 31 Mai 2024 - 2 Iun 2024
  • Ai ceva de zis?

    .