poze vatra me te ugurilor

VATRA MEȘTEȘUGURILOR

Galati , Galati. Luni 18 Aprilie 2016 09:00

Categorii: Festivaluri , Targuri

Happy Family Club își dorește să vină în întâmpinarea nevoilor instituțiilor preșcolare/școlare/liceale de a avea un program diversificat, propunându-vă o ofertă de teme noi și atractive.


Anul acesta, în cadrul programului „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, Happy Family Club vă propune să desfășurați activități cultural-educative la Muzeul Viu „Vatra cu Dor” din Satul Sivița, Comuna Tulucești, Galați.
Muzeul include – o ogradă spațioasă, o casă cu două odăi, din chirpici, înălțată și refăcută după modelul tradițional, acoperită cu stuf și cu un cerdac frumos în față. Grajdurile și acareturile casei, sunt transformate în: atelier de olărit, confecționat măști, atelier de lemnărie, război de țesut - funcționale. Gospodăria are cuptor de pâine și o troiță. Pivnița casei e acoperită cu lut, iar fântâna și grădina cu flori și legume întregesc această frumoasă gospodărie. Încăperile casei sunt împodobite cu obiecte vechi donate de săteni. Colecțiile muzeului includ icoane și peretare vechi, piese de port și de ceramică, recuperate de Paul Buța, inițiatorul și sufletul acestui muzeu. Alte piese sunt valoroase pentru că reprezintă meșteșuguri uitate - de exemplu tivilinca.

Ineditul gospodăriei e adus de interactivitate. Toti vizitatorii participă activ, lucrează, încearcă, pipăie, ating, simt și experimentează. Totul în jur este viu și trăiește. Copiii din Sivița, dar si turiștiii învață aici să confecționeze măști și să joace, înțeleg tainele olăritului, țesutul și alte meșteșuguri, întâlnind aici și pe bătrânii satului care povestesc despre obiceiurile vechi, torc sau țes.

Toate acestea întregesc peisajul perfect pentru desfășurarea unei activități interactiv-educative în aer liber.
Timp de 2 h copiii dumneavoastră se vor bucura de povești adevărate despre tradițiile locale și vor participa la unul dintre atelierele de meșteșugărit: confecționat măști populare, confecționat opinci, modelat lut, țesut la război etc.
De asemenea, copiii vor avea ocazia ca la sfârșitul activității, să plece acasă cu obiectele pe care le-au confecționat în cadrul atelierelor.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 873
Cuvinte cheie: Galati
miriam miriam

Adaugat in urma cu 2965 zile, 13 Mar. 2016

Adaugat de Valpro

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3593

Alte Evenimente din Galati
festivalul scrumbiei galati 2024

Festivalul Scrumbiei Galati 2024

Galati, Galati. 26 Apr 2024 - 28 Apr 2024
festivalul de pa te gradina publica gala i

Festivalul de Paște – Grădina Publică Galați

Galati, Galati. 26 Apr 2024 - 8 Mai 2024
  • Ai ceva de zis?

    .