poze piata taraneasca 100 natural traditional la galati
poze piata taraneasca 100 natural traditional la galati poze piata taraneasca 100 natural traditional la galati poze piata taraneasca 100 natural traditional la galati

Piata taraneasca 100% natural traditional la Galati

Galati , Galati. Vineri 18 Februarie 2011 09:00 - Duminică 20 Februarie 2011
Parcarea din fata Casei de Cultura a Sindicatelor

Categorii: Targuri

Eveniment repetitiv: Lunar

Piata Taraneasca revine anul acesta la Galati cu bunatati traditionale, naturale, dupa vechi retete din satele romanesti si nu numai. Te asteptam cu voie buna si gratare incinse, dupa pofta si pe degustate, caci asa e obiceiul pe la piata taraneasca.

Tocmai din localitatea Prislop, judetul Maramures producatorul Ciurte Arghil revine la Galati cu vestita horinca maramureseana, mere, poame uscate, dulceata de mure si capsuni, peltea de mere-gutui, marmelada de macese si ciuperci murate. Tot din Maramures, Ciurte Vasile, din Somcuta Mare vine cu produse din carne afumate, branzeturi, cascaval afumat si produse din vanat.

Din Pitesti, judetul Arges, Tufeanu Calin aduce covrigi, acadele si ciubuce dar si surprize dulci din turta dulce, inimioare tocmai potrivite pentru sarbatoarea romaneasca a dragostei, Dragobetele, care va fi saptamana viitoare.
Tot din Judetul Arges, producatorul Negut Gheorghe vine cu preparate din carne de porc, carcasa afumata, carnati de casa, toba si sunca, lebar, caltabos, muschiulet si alte bunatati.

Stoica Loredana din satul Moldova Sulita, judetul Suceava va prezenta dulceturi si sirouri din fructe de padure, pastrav afumat si cozonaci dupa retete vechi bucovinene, dar si sfaturi terapeutice vechi din batrani, care tratau racelile si cu siropuri naturale si ceaiuri dupa vechi ritualuri de vindecare.

De la Galati, se mandresc cu bucate alese pregatite pe gustul localnicilor producatorii familiei Verdesi. Acestia va imbie cu retete traditionale din perioada interbelica: piept de curcan cu rozmarin si boabe de piper roz, piept de rata parisienne cu portocale si coniac, carnati vanatoresti din cerb, mistret, costita fara os si sorici , muschi de vita copta jar, muschiulet de capra impletit,curcan intreg copt la jar, crema de branza cu marar, cas de capra si de oi ,cascaval de casa , cas afumat , urda proaspata,pastrama de oaie afumata , berbecut si piept de pui copt la jar.

Tocmai de la Tilisca, din Marginimea Sibiului, Iuga Constantin aduce vestita telemea de Sibiu, cascavele si pastrama de oiae preparata dupa obiceiuri ardelenesti. Si tot din Marginime Domnul Bratu aduce preparate traditionale din carne ardelenesti, pregatite dupa retete stiute de la mosul sau, cu dichis si rabdare cum numai ardelenii stiu a face.

Din binecunoscuta zona Bran Moeciu, judetul Brasov, coboara de la munte cu branza, cas, branza de burduf si in coaja de brad, pastrama si carnati, toate preparate dupa vechi retete ciobanesti, producatorii Niscov si Urzica Ionut.

Cu multe si felurite produse apicole, Gavrila Mihaiela vine de la Cumpana, judetul Constanta. Aduce faguri de miere, propolis, polen si laptisor de matca, capaceala si miere cu catina, pastura, si diverse tipuri de miere: de salcam, tei, mana, poliflora, cimbrisor si coliandru. Din secretele terapeutice ale produselor apicole va va impartasi cu drag, sa fie cu leac si sanatate chiar producatorul.

Din Banat, din judetul Arad, Suba Mircea aduce ciocolata de casa, simpla si cu nuca, grilas si halvita preparata dupa o reteta proprie, din miere de albine si ciuin, fara conservanti.

Din secuime, Albert Jacob va prepara in fata dumneavostra Kurtos Kalaks, cozonac secuiesc cu nuca, zahar sau nuca de cocos, dupa preferinte.

Admosfera o vor inchinge gratarele din Tragoviste, Judetul Dambovita cu o reteta proprie de mici proaspeti si caltabos la gratar, pastrama, ceafa de porc, frigarui de pui si tuica fiarta. In completare, din judetul Prahova domnul Aloman Ion aduce vinul fiert cu scortisoara, vinuri vrac, fructe, turta dulce si alte bunatati.

Si nu uitati! La Piata Taraneasca totul se ia pe degustate!
In parcarea din fata Casei de Cultura a Sindicatelor Galati, intre 18 si 20 februarie.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1536
Cuvinte cheie: dragobete , Evenimente Galati

Eveniment postat de organizator

tactic events

Adaugat in urma cu 4789 zile, 16 Feb. 2011

Adaugat de TacticEvents

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 17

Alte Evenimente din Galati
targ apicol galati 2024

Targ apicol Galati 2024

Galati, Galati. 30 Mar 2024 - 31 Mar 2024
festivalul scrumbiei galati 2024

Festivalul Scrumbiei Galati 2024

Galati, Galati. 26 Apr 2024 - 28 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .