poze harghita triatlon
poze harghita triatlon poze harghita triatlon

Harghita Triatlon

Harghita , Miercurea Ciuc. Sâmbătă 18 August 2012 09:00
Harghita-Băi, nr. 59, 530002

Categorii: Jocuri si Concursuri , Sport si Excursii

Triatlon Harghita, un adevărat eveniment de familie, care are ca scop promovarea miscării în aer liber. La categoria „familii”, trebuie să participe cel putin trei membri, dintre care unul să fie copil. De asemenea, va fi şi o categorie dedicată angajaţilor unor firme sau instituţii, care doresc să-şi dezvolte spiritul de echipă şi să se relaxeze în aer liber. Concurenţii trebuie să parcurgă un traseu pe cablu, în parcul de aventuri Balu, să meargă 7 kilometri cu bicicleta pe un traseu special amenajat şi să alerge aproximativ 1,2 kilometri prin traseul din Harghita Băi.

Triatlon Harghita
18. august 2012
Şi anul aceasta va fi organizat, pentru a doua oara în localitatea Harghita Băi, un concurs de triatlon dedicată familiilor. Acest eveniment, Harghita Triatlon este organizat în cadrul evenimentului Ziua Apei Minerale. O sărbătoarea mare, la Harghita Băi, unde vedeta acestor zile e apa minerală. În cinstea ei, familiile vin cu mic cu mare, să se întreacă la gătit, dar şi la triatlon, sporturi extreme sau motocros.
Harghita Băi se află la o altitudine de 1250-1400 m, pe creasta estică a masivului Harghita Ciceu. Localitatea e legată cu Miercurea Ciuc prin „Str. Hargita” lungă de 23 km, fiind strada cea mai lungă din România.
În fiecare an, de ziua Sf. Ştefan, se organizează Ziua Apei Minerale. De ocazia asta, dar si altă data, pot fi consumate mâncaruri adevarate de casă secuieşti, precum: mâncăruri cu mămăligă, varză umplută, pâine de casă cu cartofi, tocană (gulaş) cu cartofi, kürtőskalács (colac secuiesc), copt pe jăratec în natură, sângerete şi caltaboş (cu cârnaţi). Din Ziua Borvizului nu poate lipsi nici salvgardarea tradiţiilor naţionale secuieşti: dansuri populare şi artizanat – ceramică populară.
Atracţia principală de anul trecut este concursul numit Triatlon Harghita, un adevărat eveniment de familie, care are ca scop promovarea miscării în aer liber. La categoria „familii”, trebuie să participe cel putin trei membri, dintre care unul să fie copil. De asemenea, va fi şi o categorie dedicată angajaţilor unor firme sau instituţii, care doresc să-şi dezvolte spiritul de echipă şi să se relaxeze în aer liber.
Concurenţii trebuie să parcurgă un traseu pe cablu, în parcul de aventuri Balu, să meargă 7 kilometri cu bicicleta pe un traseu special amenajat şi să alerge aproximativ 1,2 kilometri prin traseul din Harghita Băi.
În 2011 au concurat 11 echipe, iar timpul cel mai bun era 50 de minute şi 22 de secunde.
Categorii :
FAMILY 2/1 - 2 adulţi + 1 copil
FAMILY 2/2 - 2 adulţi + 2 copii
FAMILY 2/3+ - 2 adulţi + 3 sau mai mulţi copii
FAMILY 1/2 - 1 adult + 2 copii
FAMILY 1/3+ - 1 adult + 3 sau mai mulţi copii
TEAM - echipe de adulţi cu 4 membrii
Taxa de înscriere : 45 lei / echipă

Desfăşurarea concursului Triatlon Harghita:
La înscriere membrii echipei completează fişa de înscriere, care va conţine numele echipei, numărul de membrii precum şi numele şi data naşterii membrilor echipei. După predarea fişei de înscriere, organizatorul va aloca echipei un număr de concurs, şi va înmâna conducătorului echipei fişa de control orarşi va aplica fiecărui membru banderola de control. Fişa de control orar conţine numărul de concurs, numele echipei, numărul de membrii precum şi timpul de start al probei de căţărare.
Proba I. Cu 20 de minute înainte de intrarea la proba de căţărare, fiecare membru al echipei trebuie să se prezinte la organizator pentru preluarea echipamentului de căţărare precum şi instructajul necesar pentru efectuarea probei. În minutul începerii probei de căţărare, membrii echipei se prezintă la punctul de control orar unde conducătorul echipei va preda fişa de control orar şi echipa va intra in proba de căţărare. La terminarea probei de căţărare, oficialul care verifică această probă, va confirma terminarea probei pe banderola de control al fiecărui concurent. După terminarea probei de căţărare de fiecare membru, echipa se va prezenta la punctul de control orar unde organizatorul va nota timpul de terminare şi va preda conducătorului echipei fişa de control orar.
Pe fişa de control orar organizatorul va completa şi timpul de start pentru proba de biciclete (care este timpul de sfârşit al probei de căţărare + 10 minute).
Proba II. În minutul începerii probei de biciclete, membrii echipei se prezintă la punctul de control orar unde conducătorul echipei va preda fişa de control orar şi echipa va intra in proba de biciclete. Pe traseul probei de biciclete există un punct de control, unde organizatorul va confirma pe banderola de control prezenţa fiecărui concurent la punctul de control. După terminarea probei de biciclete, echipa se va prezenta la punctul de control orar unde organizatorul va nota timpul de terminare şi va preda conducătorului echipei fişa de control orar.
Pe fişa de control orar organizatorul va completa şi timpul de start pentru proba de alergare (care este timpul de sfârşit al probei de biciclete + 10 minute).
Proba III. În minutul începerii probei de alergare, membrii echipei se prezintă la punctul de control orar unde conducătorul echipei va preda fişa de control orar şi echipa va intra in proba de alergare. Pe traseul probei de alergare există un punct de control, unde organizatorul va confirma pe banderola de control, prezenţa fiecărui concurent la punctul de control. După terminarea probei de alergare, echipa se va prezenta la punctul de control orar unde organizatorul va nota timpul de terminare şi va preda conducătorului echipei fişa de control orar.
Fişa de control orar şi banderolele de control se vor păstra pentru eventualele contestaţii.
Banderola de control se va folosi ca bon de masă la masa festivă.

http://www.hargitamenedekhaz.ro/hargitatriatlon/index.php?l=ro
http://www.cabanaharghita.ro/hargitatriatlon/index.php?l=ro

Mai multe detalii: http://www.cabanaharghita.ro/hargitatriatlon/index.php?l=ro

Pret bilet: 45 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 822

Eveniment postat de organizator

aventura balu

Adaugat in urma cu 4270 zile, 16 Aug. 2012

Adaugat de Aventura Parc Balu

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 4

  • Ai ceva de zis?

    .