poze festivalul international de poezie grigore vieru

Festivalul International de Poezie „Grigore Vieru”

Iasi , Iasi. Miercuri 24 Octombrie 2012 - Sâmbătă 27 Octombrie 2012
Palas Mall

Categorii: Festivaluri , Alte Evenimente

Palas Mall Iaşi dedică ziua de miercuri poeziei.

Evenimente cu puternică încărcătură culturală se vor desfăşura în incinta ansamblului din centrul oraşului, în cadrul Festivalului Internaţional de Poezie „Grigore Vieru”, organizat de Asociaţia Culturală „Feed Back” Iaşi, în colaborare cu Primăria Municipiului Iaşi, Muzeul Literaturii Române Iaşi şi alţi parteneri. Recitaluri şi spectacole muzicale vor reaprinde amintiri despre poetul Grigore Vieru şi vor ridica opera sa pe un piedestal.

Miercuri, 24 octombrie 2012, este prima zi din cadrul Festivalului Internaţional de Poezie „Grigore Vieru” şi se sărbătoreşte la Palas. De la ora 17.00, apreciatele versuri ale poetului vor îmbogăţi cultural atmosfera din Atrium Palas Mall. Evenimentul, sub denumirea „Taina care mă apără”, va reuni oameni de cultură şi clienţi ai mall-ului, pentru a preţui opera artistului.

Momentele speciale vor continua pe parcursul serii, Ian Raiburg fiind unul dintre artiştii care va susţine un recital în memoria poetului. Acesta se află pentru prima dată într-un spectacol la Iaşi şi este printre primii interpreţi care a transpus pe linii melodice versurile lui Grigore Vieru. La fel de apropiat de poet a fost şi Fuego, acesta numărându-se printre puţinii artişti români care au primit opere ale scriitorului pentru a le pune pe muzică. Fuego va interpreta cântece pe versurile lui Grigore Vieru, miercuri, la Palas Mall.

Mai multe detalii: http://www.vinsieu.ro/blog/festivalul-international-de-poezie-grigore-vieru/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 968
Cuvinte cheie: Iasi
ninja praetorianel

Adaugat in urma cu 4174 zile, 24 Oct. 2012

Adaugat de Praetorian

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1380

Alte Evenimente din Iasi
rocanotherworld 2024 ia i

Rocanotherworld 2024 Iași

Iasi, Iasi. 20 Iun 2024 - 23 Iun 2024
targul de carte gaudeamus la iasi 2024

Targul de carte Gaudeamus la Iasi - 2024

Iasi, Iasi. 18 Sep 2024 - 22 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .