poze concert operfado la iasi

Concert Operfado la Iasi

Iasi , Iasi. Miercuri 23 Aprilie 2014 18:30

Categorii: Muzica si Concerte , Spectacole si Filme

Concert in premiera mondiala la o Operă din Romania

Opera Națională Română Iași va fi gazda concertului Operfado, o combinație între arii de operă, musical și fado. Concertul, care va avea loc miercurea viitoare, în Sala Mare a Teatrului Național Iași, este o premieră mondială.
Sub bagheta maestrului Gabriel Bebeșelea, începând cu ora 18.30, vor interpreta belcantista Elena Moșuc și artistul portughez Gonçalo Salgueiro, alături de orchestra și corul Operei Naționale Române Iași, dar și chitariștii Guilherme Banza (chitară portugheză), Rogerio Ferreira (chitară clasică) și Frederico Gato (chitară bas).
„Aştept cu nerăbdare ca, pe o scenă românească (mai ales în oraşul meu natal), să cânt fado (în premieră), dar şi arii de operă şi musical împreună cu Gonçalo Salgueiro, un tânăr artist liric portughez de mare valoare şi de o mare sensibilitate. Fado si musical-uli-au adus foarte mari succese naționale și internaționale, iar dăruirea și profunzimea cântului său au cucerit fanii din întreaga lume. Vom fi extrem de fericiți să împărtășim cu publicul ieșean o experienţă solistică inedită, aptă să contribuie semnificativ la îmbogăţirea noastră sufletească şi la continua perfecţionare ca oameni şi artiști”, a declarat artista Elena Moșuc.
Fado este o muzică descrisă ca fiind „cântecul popular urban al Portugaliei”. Exprimă singurătatea, melancolia, dorul, chiar și o viziune fatalistă asupra sorții. Gen muzical interpretativ si melodic, fado se presupune ca a apărut in Lisabona la începutului secolului al XIX-lea. Astăzi este o marca a limbii și culturii portugheze, adaugată în 2011 la Patrimoniul Cultural UNESCO.

Pret bilet: 40 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 642
popadriana

Adaugat in urma cu 3632 zile, 19 Apr. 2014

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Iasi
rocanotherworld 2024 ia i

Rocanotherworld 2024 Iași

Iasi, Iasi. 20 Iun 2024 - 23 Iun 2024
targul de carte gaudeamus la iasi 2024

Targul de carte Gaudeamus la Iasi - 2024

Iasi, Iasi. 18 Sep 2024 - 22 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .