poze concert firma

Concert Firma

Iasi , Iasi. Sâmbătă 28 Mai 2016 20:30
Underground Pub

Categorii: Muzica si Concerte

FiRMA revine in Iasi, pe scena din Underground cu repertoriul care îmbină píesele devenite emblema unei întregi generații, precum `La Orbire`, `Nimeni` și `Important`, cu materialele deja consacrate de pe volumul I al dublului álbum ”Descântece”.

Show-ul va include proiectii si interpretări în premieră și un nou single cu videoclip.
- - - - - - - - - -
FiRMA, trupă icon a rockului alternativ românesc, spărgea tiparele și redefinea standardele pieței muzicale de la începutul anilor 2000, cu piese și materiale video foarte apreciate chiar și la nivel internațional, precum „La Orbire”, „Nimeni” și ”Important”.

FiRMA a fost prima trupă românească nominalizată la o secțiune internațională ( "New Sounds of Europe”) și invitată să performeze la gala MTV European Music Awards, în 2007 la München, după ce în 2004 fusese nominalizată la MTV European Music Awards la categoria "Best Romanian Act" și "Best Rock Band" la MTV Romanian Music Awards în 2005.

După două albume de succes și participarea la MTV European Music Awards la München, FiRMA a intrat într-o perioadă de creație detașată, revenind în forță pe scenă în iunie 2014.

În octombrie 2014, FiRMA a dăruit publicului un prim volum al albumului ”DESCÂNTECE”, disponibil online: https://soundcloud.com/trupafirma/sets/descantece-vol1

O dovadă a aprecierii trupei în noul context este și premiul MOST WANTED COMEBACK, pe care FiRMA l-a primit in luna noiembrie la Premiile SUNETE 2014.



Pe 14 februarie 2015, FIRMA a lansat clipul piesei ”DouăSuflete”, un extras de single ce anunta urmatorul album. Videoclipul, regizat chiar de ”Rocca”, propune o abordare dintr-o perspectiva cinematografică. Free Space Films a asigurat producția materialului video, iar colaborarea cu Rhea Costa și-a pus amprenta asupra styling-ului clipului.

După lansarea albumului ”Descântece - Vol.1”, FiRMA a pornit într-un turneu național de promovare a noului material, care i-a purtat pe scenele cluburilor din întreaga țară, iar în 2015 și pe scenele festivalurilor cu tradiție precum ”Chants, sons sur la scene”(București), Festivalului International de Film Transilvania (Cluj), G-Old Day (Satu-Mare), PADINA FEST (M-ții Bucegi), Copacul cu Cărți (București), FOCUS Festival (Sibiu), Bucharest Christmas Market (București).


Videoclipul single-ulul ”Prizonieri de război”, lansat pe 11 septembrie 2015, reunește figuri de o importanță mondiala în domeniul politic, artistic, social și spititual, aduse într-un mod artistic la un nivel de comunicare a aceluiași mesaj, potențat de imagini care descriu forța distructiva a omenirii.” O poveste nouă, veche de când lumea...”
Pe 1 Aprilie a fost lansat un videoclip experimental, filmat cu telefonul, la una dintre piesele de suflet ale baietilor: "Drumul spre Paradis".
Momentan, baietii lucreaza la ultimul material video de pe albumul "Descantece Vol. 1" si pregatesc in studio volumul 2 al acestui material, ce urmeaza sa fie lansat in toamna.

Clipurile ”Prizonieri de război” si "Drumul spre Paradis" sunt regizate chiar de solistul trupei - Daniel ”Rocca” Stoicea, la fel ca "La Orbire", "Baby is Crying" și "Doua Suflete".


În acest moment, FiRMA îi reunește pe scenă pe Rocca (voce/ chitară) și Erhan (bas), membrii de bază ai trupei, cu Adrian Coman (chitară) din 2014 și Cristi Jakab Jr. (tobe/ percuție) din vara anului 2015.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 794
Cuvinte cheie: rock , Evenimente Iasi
aleonte yasmine

Adaugat in urma cu 2898 zile, 19 Mai. 2016

Adaugat de cucubaubau13

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3708

Alte Evenimente din Iasi
rocanotherworld 2024 ia i

Rocanotherworld 2024 Iași

Iasi, Iasi. 20 Iun 2024 - 23 Iun 2024
targul de carte gaudeamus la iasi 2024

Targul de carte Gaudeamus la Iasi - 2024

Iasi, Iasi. 18 Sep 2024 - 22 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .