poze fast forward now rewind

Fast Forward. Now Rewind

Iasi , Iasi. Duminică 14 Martie 2010 19:00
Ateneul Tatarasi

Categorii: Spectacole si Filme

dupa "CARTOTECA" de Tadeus Rosewicz

Regia: Florin Caracala


Distributie: Vlad Volf, Ana Hegyi, Mirona Gadei, Iulia Cretu, Ioana Lefter, Iustin Surpanelu, Cosmina Rusu, Alexandru Dobinciuc, Bianca Buha, Andrei Ciobanu, Cristi Gheorghe, Oana Miron, Alexandru Marin


Regia tehnică: Georgiana Dîmbu


Foto: Iulian Ganu


Concept graphic: Sebastian Ţiplea


Spectacol produs de Compania FaPt - Fabrica de Artă şi Producţie Teatrală în co-producţie cu Ateneul Tătăraşi, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iaşi, Ministerul Tineretului şi Sportului - Direcţia Judeţeană pentru Tineret Iaşi.


Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani.


"CARTOTECA", tradusă de Nicolae Mareş şi publicată în 1984, în volumul "Nelinişte", la Editura Biblioteca Pentru Toţi, este o biografie, un sertar din care se revarsă, fără rimă şi aparent ilogic, în imagini consecutive, "carduri" ce alcătuiesc un curriculum vitae al unui om fără nume, "Eroul".


Fast Forward. Now Rewind este o viziune asupra stării de fapt în care omul contemporan s-a obişnuit să trăiască, în care "dispare" fără să fi fost, sau în care se naşte fără dreptul de a fi. Ironia, ca stare de contemplare, prezintă cele mai comune absurdităţi ale dezintegrării identitare: ceea ce e comic se poate transforma oricând în element dureros, ceea ce e demn şi tragic poate cădea în ridicol şi derizoriu. Aflat în proximitatea morţii "Eroul" se reîntâlneşte cu personajele proscrise din viaţa lui, retrăind experienţele comune proscrierii, în conflicte ce poartă în ele germenele întregii deşertăciuni. Confruntându-se cu fantomele mai mult sau mai puţin detestabile ale eurilor de până mai ieri, "Eroul" trăieşte trauma "întâlnirii care lipseşte" şi decepţia dezolantă a unor "întâlniri surogat", relevate de starea somnambulică de dinaintea dispariţiei. "Prin acest spectacol încerc să arăt atât o parte comică a morţii, cât şi una tragică, propunând mai degrabă un joc «Ce-ar fi dacă ar fi?». Mi-aş dori ca Fast Forward să fie un exerciţiu de dezinhibare, de dezinhibare în faţa morţii...Să lanseze unora o serie de întrebări legate de viaţă dar, în acelaşi timp, să ofere răspunsuri altora. Cred că e un spectacol care va reuşi să sensibilizeze şi să emoţioneze, pentru că poate fi o poveste a fiecărui om în parte. Ar fi ideal ca publicul să vină la spectacol fără aşteptări. Lucrurile ar fi primite şi trăite altfel."- Florin Caracala.

Deosebit prin modul în care este conceput, spectacolul reprezintă un moment al descoperirii sinelui, atunci când fiecare încearcă să se agaţe de ceva în apropierea vertiginoasă a morţii.
*Sursa: inoras.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1590
Cuvinte cheie: 2010 , spectacol , Evenimente Iasi
sandu alexandra

Adaugat in urma cu 5196 zile, 28 Feb. 2010

Adaugat de andra

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3654

Alte Evenimente din Iasi
rocanotherworld 2024 ia i

Rocanotherworld 2024 Iași

Iasi, Iasi. 20 Iun 2024 - 23 Iun 2024
targul de carte gaudeamus la iasi 2024

Targul de carte Gaudeamus la Iasi - 2024

Iasi, Iasi. 18 Sep 2024 - 22 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .