poze spectacol de planetariu la piatra neam galileo galilei i robot

Spectacol de planetariu la Piatra Neamț: Galileo Galilei și robot

Neamt , Piatra Neamt. Luni 24 Octombrie 2016 09:00 - Duminică 30 Octombrie 2016
la Muzeul de Istorie și Arheologie din Piatra Neamț

Categorii: Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 0/60

După ce a făcut furori la Cluj, primul Planetariul Educațional Mobil se îndreaptă spre Piatra Neamț. Evenimentul se află la cea de a II-a ediție și va staționa la Piatra Neamț în perioada 24 – 30 octombrie 2016. Seriile de proiecții și prezentări interactive vor aduce vizitatorilor un bagaj de informații interesante despre univers, constelații, asteroizi, exploratori ai universului, despre Galileo Galilei sau robotul Curiosity.

Totul se va petrece într-un dome mobil cu diametrul de 8 metri și înălțimea de 5 metri, iar spectacolele vor avea loc la Muzeul de Istorie și Arheologie din Piatra Neamț (aflat în cadrul Complexului Muzeal Județean Neamț) între orele 09,00-17,00.

Inițiativa primului Planetariu Educațional Mobil din România aparține Asociației Astronomice Pluto, iar la această ediție tema propusă este “Exploratori ai Universului: Galileo Galilei și Curiosity” și va conține o hartă 1:1 a boltei cerești, însoțită de explicații, informații privitoare la exploratorii spațiului, constelații și planete, dar și o proiecție 3D a unor asteroizi în mișcare, care poate fi urmărită fără ochelari speciali.
Ce aduce în plus Planetariul Mobil Educațional?

Pentru că în România, există puține planetarii și de cele mai multe ori, prezentările care se fac acolo sunt statice, iar vizitatorii asistă pasiv la un discurs înregistrat în prealabil, Planetariul Educațional Mobil aduce ceva în plus: interactivitate. Totul se petrece în prezența unui povestitor unplugged, care va răspunde întrebărilor celor prezenți și va aduce bolta cerească mai aproape de vizitatori. Poveștile și informațiile interesante vor stârni șI mai mult curiozitatea copiilor.

„Spectacolele noastre se desfășoară întotdeauna în această formulă, iar răspunsul publicului este mereu unul pozitiv. Credem că planetariul nostru mobil e cu atât mai binevenit pentru copiii din Piatra Neamț”, a spus Adrian Filpișan, reprezentantul Asociației Astronomice Pluto și coordonator al proiectului.

În cadrul spectacolului ce va dura 45 de minute, cei prezenți se vor lăsa purtați de telescopul Hubble în tainele universului iar la sfârșitul prezentării vor putea face cunoștință cu astronautul de pe Stația Spațială Internațională.
Pe parcursul zilelor în care Planetariul Educațional Mobil se va afla la Piatra Neamț, spectacolele vor avea loc din oră în oră, iar domul în care se vor desfășura spectacolele are o capacitate de primire pentru 60 de persoane.
Prețul unui bilet este de 10 RON și este inclusă și vizitarea muzeului de istorie.
Accesul la eveniment se face fie pe bază de rezervări la 0752690245 sau contact@planetariumobil.ro, fie cu 15 minute înainte de începerea spectacolului, în limita locurilor disponibile.

Pentru mai multe detalii vă invitam să accesați pagina de Facebook a evenimentului
Despre Planetariul Mobil Educațional, proiect al Asociației Astronomice Pluto
Lansat recent pentru public larg și mai ales pentru cel tânăr primul Planetariu Mobil digital FullHD încântă de la primele spectacole publicul prin conținutul emoțional și educativ. Pornind de la prezentarea sistemului Solar cu o prezentare grafică de mare rezoluție se continuă cu multe expuneri de constelații asociate legendelor greci sau romane.

Despre Muzeul de Istorie și Arheologie Piatra Neamț

Înființat în 1978, Muzeul de Istorie și Arheologie Piatra–Neamț se înscrie în categoria celor mai prestigioase instituții de profil din România. Contribuția sa la Cercetarea, conservarea, restaurarea, gestionarea, evidența și valorificarea patrimoniului istoric și arheologic din estul țării este absolut remarcabilă, așa după cum este și activitatea sa cultural-educativă.
Muzeul de Istorie și Arheologie Piatra-Neamț este - prin numărul și importanța colecțiilor, aria de cercetare, activitatea desfășurată, baza materială, etc. -, fără discuție, o instituție muzeală de importanță zonală.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/339416203116855/

Pret bilet: 10 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 734
Cuvinte cheie: Piatra Neamt

Eveniment postat de organizator

calendarul magic

Adaugat in urma cu 2723 zile, 14 Oct. 2016

Adaugat de CalendarulMagic

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 16

  • Ai ceva de zis?

    .