poze santinele

Santinele

Sibiu , Medias. Sâmbătă 5 Mai 2018 20:00 - Sâmbătă 5 Mai 2018

Categorii: Muzica si Concerte

Numar min/max participanti: 0/60

Ultimul eveniment "marca Dan Ilcuș" din acest an. SANTINELE ale poeziei şi folkului românesc: NICU ZOTTA, prima dată într-un eveniment public oficial la Mediaş. CĂTĂLIN STEPA, prima dată într-un concert privat la Mediaş. CRISTIAN PUSTAI, prima dată oficial, într-un eveniment public. Responsabil de culoare şi improvizaţie: Corneliu Lăpădatu. Concepţia grafică: deAdMAR Pentru rezervări şi informații: 0749060552 / 0754497829 Rezervările se fac numai pe bază de bilet. Suport artist: 30 lei.

Evenimentul va începe la ora anunţată şi se va termina în aceleaşi condiţii.
Spectacol cu pauză pentru fumat.
Vino mai devreme cu câteva minute pentru a te face comod şi a putea comanda ce doreşti din meniul locaţiei.

Cristian Pustai. Eşti din Mediaş dacă ... şti.

Nicu Zotta este unul dintre puţinii artişti de calibru care s-au copt în afara Cenaclului Flacăra. Valoarea sa a fost recunoscută de lumea bună a folkului românesc, mărturie stând zecile de premii serioase dintre care amintim doar Premiul individual folk la Cântarea României (1987), Premiul Vali Sterian (Om bun 2007), Trofeul Festivalului Om Bun (2008), Premiul Radio France Internaţional (Călăraşi), de mai multe ori Premiul I şi Trofeul Festivalului Naţional de Folk şi Baladă „Poarta Sărutului” de la Tg. Jiu, Trofeul Gil Ioniţă (Oneşti), Trofeul Bucovinei (Vatra Dornei 2008), Premiul special la Festivalul Castanelor (Ploieşti), Brăila, s.a.

Cătălin Stepa. Om al Văii, de profesie jandarm montan la Straja, “eroul de pe DN7A”, cel care duce "o frumoasă povară" (Nicu Alifantis). Împins de la spate de Victor Socaciu, este unul dintre artiştii valoroşi ai generaţiei sale. A iniţiat din 2010 spectacolul de folk ”Cântec pentru prieteni – În Memoriam Tatiana Stepa”, organizat iniţial în Petroşani şi ulterior la Palatul Cultural din Lupeni.
“vreau să pot merge pe stradă fără să mă claxoneze tramvaiele”
“Nu există o reţetă pentru a depăşi loviturile vieţii. Te adaptezi şi... mergi mai departe. Am avut prietenii alături, dar, până la urmă... trebuie să te ajuţi singur.”
“Chestiile astea cu oameni veniţi la spectacole gratuite organizate de administraţiile locale, gen zilele oraşului sau ceva asemănător, nu stabilesc valoarea unui artist [...] dar când ai un spectacol pe bani şi lumea plăteşte biletul de intrare, atunci îţi dai seama dacă eşti apreciat sau nu [...]” (Replică, Ada Beraru, 08.01.2015)

Corneliu Ioan Lăpădatu a mai apărut în concerte la Mediaş alături de Ovidiu Mihăilescu (Carnaval) şi Emeric Imre (Ipostaze).
A urmat Şcoala Militară de Muzică din Bucureşti (1971), membru în Fanfara Şcolii Militare de Ofiţeri din Sibiu şi în Big Band-ul Casei Armatei din Sibiu la chitara şi trombon. De-a lungul carierei a abordat fenomenul muzical din multiple unghiuri începând de la muzica orchestrală şi până la folclor, rock sau jazz. A fost membru în mai multe formaţii artistice sau trupe cum ar fi RIFF, Prefix 924, Transilvania Band, Radu Ghizășan Band, Snaco Dixie Jazz Band, Acoustic Band Jazz, Sonic, Meridian & Spectral Group, Orchestra Hermannstadt “07, Salt Band, s.a. A participat la numeroase spectacole sau turnee, în ţară şi în străinătate, amintind aici spectacolul “Cenuşa timpului” sau "ROMANIAN JAZZ & JAM" - organizat de Institutul Cultural Român din Viena.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/1794453110614660/

Pret bilet: 30 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 905
Cuvinte cheie: jazz , rock , Evenimente Medias

Eveniment postat de organizator

dan ilcus

Adaugat in urma cu 2165 zile, 24 Apr. 2018

Adaugat de danilcus

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1

  • Ai ceva de zis?

    .