poze progressive soldiers axial lead red magnetic 31 motor s pub

Progressive Soldiers: Axial Lead // Red Magnetic @ 31 Motor's Pub

Suceava , Suceava. Vineri 9 Octombrie 2015 21:30

Categorii: Muzica si Concerte

Pe 9 octombrie, împreună cu Jurnal Rock, vă invităm la un eveniment tematic 100% progressive, 100% românesc. Soldaţii care vor "mărşălui" sub îndrumarea unor tonalităţi de prog rock sau prog metal sunt Red Magnetic, Subliminal Damage și Axial Lead.

Începând cu playlist-ul de dinaintea concertelor şi cel de la afterparty-ul ce va urma după un jam session sănătos în cadrul căruia trupele se vor dezlănţui liber aducând un omagiu acestui gen muzical, şi până la setlist-ul pe care trupele îl pregătesc cu dedicare, seara va fi dedicată progressive-ului. Scrieţi şi trăiţi istoria progressive-ului în România alături de Red Magnetic, Subliminal Damage şi Axial Lead. Join the progressive soldiers!

Perseverentă şi visătoare fără cusur, trupa Red Magnetic a lansat mai multe materiale discografice de-a lungul carierei, cel mai recent fiind dăruit spre ascultare chiar anul trecut: “The Second Shadow”. Red-ul sfidează brav legile muzicii şi străbate ritmic anii trecători cu o poftă nesfârşită de mai mult. Îmbinând un prog rock delicat introdus în scenă printr-o acustică meditativă, un instrumental alternant, fără margini stilistice şi adâncit în idealul lui Petrucci, dar echilibrat de o voce feminină care îmblânzeşte contrastul dinamic dintre secţiunile acustice şi cele electrice, Red oferă în dar ascultătorilor o experienţă unică.

Axial Lead este un triumf al inventivităţii şi al unor idei himerice nu doar din punct de vedere muzical, ci liric şi vizual, care ne creează de la zero de-a lungul albumului lor, “of infamous credentials”, o nouă lume, cu personaje fictive sau cât se poate de uşor de regăsit în oricare dintre noi, care se luptă cu monştri pe cât de metaforici, pe atât de ancoraţi în realitate. Axial Lead promite o călătorie memorabilă prin universul gândurilor lor prin care, atipic, se ţese o pânză în care îţi prinzi urechile în mod conştient, şi în care vei descoperi toate elementele unui prog de excepţie: o voce caldă, pliabilă pe orice schimbare de ritm, solo-uri şi riff-uri care încorporează mii de influenţe şi o evoluţie armonică care te transformă într-un prizonier benevol.

Subliminal Damage şi-a luat avântul în 2012 din frumuseţea liniştitoare a Iaşiului, ascultătorul putând regăsi în pântecele ei un amalgam furtunos de genuri muzicale. Trecutul muzical divers colorat este cel care dă plusul de creativitate trupei. Ascultând compoziţiile celor de la Subliminal Damage vei trăi experienţa unei călătorii enigmatice şi experimentale prin breakdown-uri şi complexe tehnici progresive, fuziuni de idei ieşite din tipar şi redate printr-un distors şi high gain pătrunzător şi solo-uri extinse care te plimbă prin poliritmi ce te trimit cu gândul la Meshuggah, Tool sau Mastodon.

Pret bilet: 15 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 561
Cuvinte cheie: rock , Evenimente Suceava
miriam miriam

Adaugat in urma cu 3124 zile, 09 Sep. 2015

Adaugat de Valpro

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3593

Alte Evenimente din Suceava
concert trooper la suceava

Concert Trooper la Suceava

Suceava, Suceava. Sâmbătă 30 Martie 2024
suceava blues festival

Suceava Blues Festival

Suceava, Suceava. 5 Iul 2024 - 7 Iul 2024
zilele sucevei 2024

Zilele Sucevei 2024

Suceava, Suceava. 21 Iun 2024 - 23 Iun 2024
  • Ai ceva de zis?

    .