poze expozitie de pietre pretioase si dinozauri timisoara

Expozitie de pietre pretioase si dinozauri - Timisoara

Timis , Timisoara. Joi 22 Aprilie 2010 10:00
foaierul Universităţii de Vest din Timisoara, B-dul V. Pârvan nr. 4

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Expozitie de pietre pretioase si dinozauri

n foaierul Universităţii de Vest din Timisoara, B-dul V. Pârvan nr. 4, va avea loc în perioada 22 - 25 aprilie 2010, a şasea ediţie a Salonului de Minerale, Fosile şi Geme, organizat de Facultatea de Chimie-Biologie-Geografie în colaborare cu Departamentul de Geologie al Universităţii "Babeş Bolyai" din Cluj-Napoca şi Asociaţia elveţiană şi internaţională de prietenie şi întrajutorare "APPEL" România. O conferinţa despre dinozauri se va desfăşura în AULA MAGNA a Universităţii de Vest din Timişoara în data de 22 aprilie ora 12.

Salonului va fi deschis între orele 9 - 20. Inaugurarea va avea loc de la ora 11.00, iar în ultima zi, programul va fi până la ora 13.00.

Printre noutăţile expoziţiei se numără: pietre faţetate din smarald, safir, rubin, cianit montate în argint sau nemontate; cristale de sulf din România şi Brazilia; cristale cubice de pirită din Brazilia; bijuterii şi obiecte din azurit şi malachit; pendule din cuarţ, ametist şi citrin cu lanţişoare de argint pentru radiestezie şi divinaţie; şungitul din Rusia, bijuterii şi obiecte din argint provenite din India. "Diamantele de Maramureş", aurul nativ şi "cuarţul fantomă" aduse de la Baia Mare, agatul albastru din Africa de Sud, epidotul din India şi China, turmalina neagră şi verde, ametistul şi citrinul din Brazilia, cuprul nativ din Arkansas, perlele, scoicile sidefate şi coralii din Indonezia şi de la Marea Roşie.

La expoziţie vor participa cu unicate de o deosebita valoare estetică şi ştiinţifică, geologi, colecţionari din România, Ucraina, India, muzee şi intreprinderi de profil geologic din România. Vizitatorii vor avea ocazia să admire şi să achiziţioneze "flori de mină" provenite din regiunile miniere Oaş-Baia Mare, Brad, Roşia Montană, Oravţta, Moldova Nouă, Ocna de Fier, Techereu, dar şi din cele mai îndepărtate colţuri ale lumii: Brazilia, Chile, S.U.A., Canada, Madagascar, India, Australia, Egipt. Nu vor lipsi de la acest Salon geodele şi gemele din cuarţ, carneol, ametist, acvamarin, turcoaz, agatele, onixul, coralii, amoniţii opalizaţi, trunchiurile de arbori silicifiaţi sau bijuteriile (mărgele, brăţări, pandantive, brelocuri, cercei, inele) din pietre preţioase montate în argint sau alte metale. Microsculptura sub lupa va fi prezentă prin camee şi intalii cu Maica Domnului, Iisus, Goethe, Burebista, Franz Joseph, Bella Bartok, Francesco Grisselini, Tutankamon etc.

Mai multe detalii: http://banateanul.gandul.info

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 846
gabriel lup

Adaugat in urma cu 5098 zile, 14 Apr. 2010

Adaugat de darude1979

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3547

Alte Evenimente din Timisoara
stand up comedy cu mihai bobonete sfaturi de via a la timi oara

Stand up comedy cu Mihai Bobonete - Sfaturi de Viață la Timișoara

Timis, Timisoara. Sâmbătă 13 Aprilie 2024
targul de paste timisoara 2024

Targul de Paste Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 31 Mar 2024 - 6 Mai 2024
zilele studen ilor timi oarei 2024

Zilele Studenților Timișoarei 2024

Timis, Timisoara. 14 Mai 2024 - 16 Mai 2024
street food festival timisoara 2024

Street Food Festival Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 5 Sep 2024 - 8 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .