poze festivalul gospel meets symphony la timisoara

Festivalul Gospel meets Symphony la Timisoara

Timis , Timisoara. Vineri 13 Iunie 2014 - Duminică 22 Iunie 2014

Categorii: Festivaluri , Muzica si Concerte , Spectacole si Filme

Un cor urias de amatori pe scena cu orchestra Filarmonicii Banatul!

Ediţia specială „Gospel meets Symphony” din 13-22 iunie, care se va încheia cu două concerte în 21 şi 22 iunie, va fi ceva unic: peste 120 de corişti amatori vor cânta acompaniaţi de orchestra Filarmonicii Banatul după doar o săptămână de repetiţii.

Evoluţia spectaculoasă a proiectului din 2005 şi până acum îl surprinde chiar şi pe iniţiatorul său, dirijorul german Dominic Samuel Fritz: „ Povestea Timişoara Gospel Project a început cu zece oameni şi un pian. Deja ultimele ediţii, cu concertele cu band profesionist de la sala Capitol, au însemnat o recunoaştere artistică a proiectului nostru, dar adevărata sa maturizare şi înflorire o reprezintă colaborarea cu orchestra Filarmonicii, la care nimeni nu visa acum nouă ani.”

Directorul general al Filarmonicii Banatul, Ioan Coriolan Gârboni este şi el entuziasmat de parteneriatul cu Asociaţia Culturală TGP: „Filarmonica Banatul aparţine timişorenilor! Ne bucurăm că putem deschide porţile noastre pentru o cauză bună. Îmi place ideea aceasta de a aduce împreună muzicieni profesionişti şi amatori. Această întâlnire mai puţin obişnuită este o ocazie excelentă pentru a promova bucuria de a cânta, de a face muzică şi pentru a oferi o perspectivă nouă asupra actului artistic atât pentru participanţi, cât şi pentru spectatori.”

Dominic Samuel Fritz se arată onorat de această colaborare unică: „Filarmonica Banatul este una dintre cele mai importante şi mai avangardiste orchestre din România, care s-a remarcat în ultimii ani prin deschiderea sa şi spiritul său inovator. Aş îndrăzni să afirm că tocmai acest spirit inovator ne apropie şi că „Gospel meets Symphony” este o întâmplare pe cât de fericită, pe atât de firească de fapt.”

Parteneriatul dintre Asociația Culturală TGP și Filarmonica Banatul va oferi timișorenilor posibilitatea rară de a a auzi un cor de gospel acompaniat de o orchestră. „Muzica gospel de obicei nu este asociată cu muzica simfonică”, ne spune domnul Gârboni, “ acest proiect crossover este un experiment care se înscrie perfect în seria concertelor neconvenţionale ale Filarmonicii, iar colaborarea noastră cu un cor de amatori, la care poate fi participant orice timişorean, este încă un pas către comunitate pe care îl face instituţia noastră.”

Timişoara Gospel Project s-a afirmat deja ca un fenomen muzical singular, considerat de mulți ca fiind unul reprezentativ pentru spiritul Timișoarei. Acest proiect adună pentru o săptămână de repetiţii şi două concerte oameni de toate vârstele, profesiile, etniile şi confesiunile, cu sau fără experienţă corală, dar având în comun „muzica în sânge şi un strop de nebunie” şi fiind animaţi cu toţii de o cauză bună, strângerea de donaţii pentru Centrul de Îngrijire Paliativăde tip Hospice „Casa Milostivirii Divine”, unde sunt internați pacienți aflați în faza terminală a unei boli incurabile. În acest sens,Timișoara Gospel Project urmărește și conștientizarea demnității morții și, prin urmare, a valorii și bucuriei vieții.

Mai multe detalii: http://www.timisoreni.ro/

Comenteaza pe Facebook
popadriana

Adaugat in urma cu 3628 zile, 22 Apr. 2014

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Timisoara
stand up comedy cu mihai bobonete sfaturi de via a la timi oara

Stand up comedy cu Mihai Bobonete - Sfaturi de Viață la Timișoara

Timis, Timisoara. Sâmbătă 13 Aprilie 2024
targul de paste timisoara 2024

Targul de Paste Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 31 Mar 2024 - 6 Mai 2024
zilele studen ilor timi oarei 2024

Zilele Studenților Timișoarei 2024

Timis, Timisoara. 14 Mai 2024 - 16 Mai 2024
street food festival timisoara 2024

Street Food Festival Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 5 Sep 2024 - 8 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .