poze festivalul international de muzica contemporana timsonia

Festivalul International de Muzica Contemporana Timsonia

Timis , Timisoara. Sâmbătă 25 Octombrie 2014 - Marţi 28 Octombrie 2014

Categorii: Festivaluri , Spectacole si Filme

Facultatea de Muzica si Teatru din cadrul Universitatii de Vest Timisoara, in parteneriat cu Filarmonica "Banatul" si Asociatia Pro Philharmonia va invita sa participati la prima editie a Festivalului International de muzica contemporana Timsonia.

În perioada 25-28 octombrie 2014, publicul timișorean se va putea bucura de muzica clasică contemporană oferită de tinerii compozitori din ţară și din străinătate. Aflat în primul an, acest festival s-a născut din dorinţa de a pune în evidenţă deosebita forţă creatoare a tinerei generaţii care activează în domeniul muzicii clasice. Timsonia adună laolaltă muzicieni foarte talentaţi din centrele culturale de referinţă ale ţării. Publicul timişorean va avea posibilitatea de a auzi pentru întâia oară creaţii semnate de tineri creatori din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi sau Timişoara, dar şi din Ungaria, Austria, Germania, Italia, Isreal, Coreea de Sud sau Statele Unite ale Americii. Intrarea este liberă la toate concertele şi conferinţele.

În cadrul celor cinci concerte ale festivalului vor fi prezentate nouă prime audiţii absolute. Lucrările sunt dedicate festivalului și sunt interpretate de percuţionistul Doru Roman, pianistul Mihai Măniceanu, acordeonistul italian Luca Piovesan; ansambluri precum Duo Carillon din Germania; Ansamblul Impact XXI din Cluj-Napoca; Trio Contraste, Ansamblul Percutissimo, Trio Act şi Ansamblul Atem din Timişoara.

Tot în cadrul festivalului Timsonia, la Facultatea de Muzică şi Teatru vor avea loc patru conferinţe deschise publicului. În cadrul acestora se vor dezbate subiecte precum: potenţialul muzicii electronice în contextul dezvoltării ulterioare a fenomenului muzical; modalităţi noi de abordare a unui instrument cu resurse nebănuite – acordeonul; instrumente noi ce pătrund în domeniul muzicii culte; subtilităţi ale procesului creator în cadrul muzicii de film.

Mai multe detalii: http://www.modernism.ro/

Comenteaza pe Facebook
george

Adaugat in urma cu 3463 zile, 23 Oct. 2014

Adaugat de georgepopa

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3474

Alte Evenimente din Timisoara
targul de paste timisoara 2024

Targul de Paste Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 31 Mar 2024 - 6 Mai 2024
zilele studen ilor timi oarei 2024

Zilele Studenților Timișoarei 2024

Timis, Timisoara. 14 Mai 2024 - 16 Mai 2024
street food festival timisoara 2024

Street Food Festival Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 5 Sep 2024 - 8 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .