poze festivalul catalan applec internacional la timisoara

Festivalul catalan APPLEC Internacional la Timisoara

Timis , Timisoara. Vineri 8 August 2014 - Duminică 10 August 2014

Categorii: Festivaluri

Cel mai mare festival International catalan se organizeaza la Timisoara

APPLEC Internacional este cel mai mare festival catalan ce se desfăşoară în afara graniţelor ţării şi care aduce la Timişoara peste 500 de artişti, grupaţi în 22 de grupuri artistice, împreună cu alţi 1000 de însoţitori din întreaga Catalunie. Evenimentul este sprijinit de Primăria Barcelonei şi Guvernul Catalan. APPLEC Internacional se află la cea de a 27-a ediţie, pentru prima dată în Europa de Est, printre oraşele care au găzduit acest eveniment aflându-se Amsterdam, Copenhaga, Manchester, Paris, Lisabona sau Verona.“Organizarea festivalului reprezintă un succes şi o recunoaştere a Timişoarei ca important centru cultural şi turistic în România şi în regiune. Alegerea Timişoarei se bazează pe avantajele de infrastructură culturală – săli de spectacole, scene în aer liber, capacitate de organizare , logistică (zboruri directe cu Barcelona multiple în Timişoara şi regiune care pot deservi 1500 de participanţi străini într-o perioadă scurtă), dar şi din considerente de deschidere spre cultură şi multiculturalitate. Dincolo de momentele artistice extraordinare care sunt oferite timişorenilor pe parcursul unui weekend, APPLEC Internacional reprezintă o oportunitate unică pentru Timişoara ca vizibilitate în una din regiunile considerată a fi motor al Europei. Astfel de evenimente construiesc relaţii stabile de colaborare culturală, extrem de importante pentru dimensiunea europeană a candidaturii Timişoarei la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021” Dan Diaconu – viceprimarul Timişoarei.

În afară de semnarea protocolului, vizita viceprimarului Dan Diaconu a cuprins întâlniri pentru dezvoltarea de colaborări economice şi culturale cu Jaume Ciurana i Llevadot, Directorul Institutului Cultural al Primăriei Barcelona, Francesca Guardiola i Sala, Directorul de Relaţii cu Uniunea Europeană a Guvernului Catalan, LLuis Puig I Gordi, Director General în Ministerul Culturii Catalan, Sonia Gonzalez, Directorul pentru Europa al ACCIO – Agenţia de Competitivitate Economică a Guvernului Catalan, Ramon Pinos – Responsabil pentru Relaţii Instituţionale Internaţionale a GuvernuluI Catalan, precum şi o serie de interviuri de prezentare a Timişoarei la televiziuni şi radiouri în Barcelona.
La evenimentul din august şi-au anunţat participarea miniştri ai guvernului catalan, precum şi înalţi oficiali ai Primăriei din Barcelona. Până la momentul festivalului, Timişoara va beneficia de de evenimente de vizibilitate în mass media catalana, dar şi în rândul oamenilor de afaceri catalani. Se încearcă de asemenea organizarea unei misiuni economice în Timişoara pentru stabilirea de relaţii de afaceri în cea de a doua jumătate a acestui an.

Mai multe detalii: http://www.timisoarastiri.ro/

Comenteaza pe Facebook
popadriana

Adaugat in urma cu 3695 zile, 15 Feb. 2014

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Timisoara
stand up comedy cu mihai bobonete sfaturi de via a la timi oara

Stand up comedy cu Mihai Bobonete - Sfaturi de Viață la Timișoara

Timis, Timisoara. Sâmbătă 13 Aprilie 2024
targul de paste timisoara 2024

Targul de Paste Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 31 Mar 2024 - 6 Mai 2024
zilele studen ilor timi oarei 2024

Zilele Studenților Timișoarei 2024

Timis, Timisoara. 14 Mai 2024 - 16 Mai 2024
street food festival timisoara 2024

Street Food Festival Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 5 Sep 2024 - 8 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .