poze daniel doroban u filarmonica live

Daniel Dorobanțu - Filarmonica Live

Timis , Timisoara. Miercuri 15 Noiembrie 2017 20:00
Filarmonica Banatul, Bv.C.D.Loga nr. 2

Categorii: Muzica si Concerte

Concert De Basm în Filarmonica Banatul Timișoara

Un basm fără cuvinte, dar al cărui limbaj îl ştii dintotdeauna. Pentru că vine de acolo de unde vii și tu. O experiență care nu are nevoie de descifrare. Doar de deschidere către mirare. Ca și cum ai sta pe malul unei ape curgătoare și ai privi în adâncurile tale.

În noi se regăsesc toate melodiile care au fost create de la începutul lumii. Fie că facem muzică sau doar o ascultăm, împărtășim același mister. Acest mister și starea de mirare pe care acesta o trezește în noi sunt sursele de inspirație pentru fiecare concert de basm - un concept de concert cinematic care îi aparține muzicianului și artistului vizual timișorean Daniel Dorobanțu.

Concertele de basm prezintă o muzică ce se află la intersecția dintre electronic ambient și modern classical. Vizual, concertele de basm îmbină elemente arhaice, primordiale, de mitologie și folclor românesc cu cele mai recente tehnici de producție audio-vizuală.

Fluide de la un capăt la altul, concertele de basm oferă o muzică imersivă și învăluitoare, emoțională și totodată detașată, lucrată în liniștie, translucidă și încântătoare. O călătorie atemporală între lumi, în deplină siguranță, care duce mereu spre înalt. Cufundat în muzică, publicul trăiște o stare de liniște interioară, de netulburare, de bucurie.

De la debutul său în 1995, Daniel Dorobanțu a produs 12 albume de studio, numeroase lucrări de artă video, instalații, spectacole live și experimente multimedia. Arta lui este o mărturie a unei viziuni dense despre explorare și căutare în sfera nedefinitului. Îl motivează un interes de lungă durată și o cercetare continuă asupra naturii inspirației însăși și asupra aspectelor contemplative și meditative ale procesului artistic. Lucrările sale au fost comandate și promovate de Institutul Cultural Român și Centrul Ars Electronica din Linz și menționate în The New York Times și The Guardian. Ca și fondator al ansamblului de artă sincretică Thy Veils, este considerat un pionier al muzicii ambient în România.

Intrarea liberă.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 218
Cuvinte cheie: Timisoara
lavi

Adaugat in urma cu 20 zile, 30 Oct. 2017

Adaugat de v.tach

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1301

Alte Evenimente din Timisoara
spargatorul de nuci timisoara

Spargatorul de nuci - Timisoara

Timis, Timisoara. Marţi 28 Noiembrie 2017
straini in noapte la timisoara

Straini in Noapte la Timisoara

Timis, Timisoara. Luni 27 Noiembrie 2017
festival du film fran ais timisoara 2017

Festival du Film Français Timisoara 2017

Timis, Timisoara. 16 Nov 2017 - 19 Nov 2017
ziua speologiei timi orene

Ziua Speologiei Timișorene

Timis, Timisoara. Vineri 8 Decembrie 2017
  • Ai ceva de zis?

    .