poze la scala live in hd don giovanni
poze la scala live in hd don giovanni poze la scala live in hd don giovanni poze la scala live in hd don giovanni

La Scala: Live in HD – Don Giovanni

Timis , Timisoara. Miercuri 7 Decembrie 2011 18:45 - Miercuri 7 Decembrie 2011

Categorii: Spectacole si Filme , Muzica si Concerte

Numar min/max participanti: 0/150

Opera transmisa prin satelit, Live in HD, de la Teatro alla Scala – Milano

D’STARS îi invită din nou pe iubitorii timişoreni de operă la Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran”, la un nou spectacol de operă transmis Live prin satelit.

Spectacolul de deschidere al stagiunii 2011-2012 la Teatro alla Scala - Milano, cu opera „Don Giovanni” de Wolfgang Amadeus Mozart.

„Don Giovanni”, una dintre ultimele lucrări ale lui Mozart, foarte cunoscută drept o operă bufă, combinând elemente de melodramă cu altele ale supranaturalului, a primit recenzii extraordinare la premiera sa ţinută la Viena în 1787. Influenţa sa asupra altor compozitori de operă rămâne de netăgăduit, Liszt, Beethoven cât şi Chopin simţindu-se cu toţii inspiraţi de această lucrare, din care au preluat pasaje, au imitat-o sau au omagiat-o drept "o operă fără cusur, de neîntreruptă perfecţiune".

Opera lui Mozart evocă mitul etern al lui Don Giovanni, cel ce reuşeste să-l influenţeze pe Eros, precum o forţă motrice îndreptată spre libertate, luptând pentru propriile idealuri, până în postura de-a sfida soarta. „È aperto a tutti quanti! Viva la libertà!” (Casa-mi este deschisă tuturor! Trăiască libertatea!) este nota în care se şi încheie, de altfel, actul întâi al operei. Păstrând aceste coordonate, semnatarul regiei, Robert Carsen (Canada), care se află la prima sa producţie menită operei, dăruieşte astfel un omagiu prestigiosului Teatro alla Scala.

Bagheta dirijorală îi va aparţine directorului muzical al acestei renumite case de operă, maestrul Daniel Barenboim (Argentina), pe care directorul artistic al aceleiaşi instituţii, Stephane Lisser, îl descrie ca fiind “unul dintre marii muzicieni şi unul dintre cei mai mari dirijori de orchestră ai timpurilor noastre, un dirijor convins că o mare producţie lirică ar trebui să se supună aceloraşi standarde în privinţa muzicii, ca şi cele stabilite pentru producţiile de teatru, un aspect foarte, foarte important”.

Distribuţia spectacolului este una stelară, avându-i ca protagonişi pe Peter Mattei (Don Giovanni), Anna Netrebko (Donna Anna), Barbara Frittoli (Donna Elvira), Bryn Terfel (Leporello).

Biletele pot fi achiziţionate ca de obicei de la casieria Cinema Timiş, zilnic 16:00 - 20:00.

Spectacolul va fi difuzat prin satelit, Live in High Definition, în peste 200 de locaţii din întreaga lume. În ţară, spectacolul va putea fi urmărit şi în Capitală, în Sala Mare a Operei Naţionale Bucureşti.

Pret bilet: 40 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1478

Eveniment postat de organizator

d stars

Adaugat in urma cu 4550 zile, 01 Dec. 2011

Adaugat de d-stars

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 81

Alte Evenimente din Timisoara
zilele studen ilor timi oarei 2024

Zilele Studenților Timișoarei 2024

Timis, Timisoara. 14 Mai 2024 - 16 Mai 2024
street food festival timisoara 2024

Street Food Festival Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 5 Sep 2024 - 8 Sep 2024
flight festival 2024 la timisoara

Flight Festival 2024 la Timisoara

Timis, Timisoara. 21 Iun 2024 - 23 Iun 2024
scrabble la biblioteca centrala universitara timi oara

Scrabble la Biblioteca Centrală Universitară Timișoara

Timis, Timisoara. 17 Mai 2024 - 17 Mai 2024
  • Ai ceva de zis?

    .