poze pro istoria fest revine la cetatea enisala

Pro Istoria Fest revine la Cetatea Enisala

Tulcea , Tulcea. Vineri 28 August 2015 - Sâmbătă 29 August 2015

Categorii: Festivaluri , Muzica si Concerte

Cel mai amplu festival itinerant de promovare a obiectivelor cultural-istorice si turistice din Romania readuce muzica buna si traditiile locale la poalele Cetatii Enisala.

Cea de a doua editie Pro Istoria Fest va avea loc in zilele de 28 si 29 august, sub forma unui festival adresat iubitorilor de muzica si de activitati in aer liber de toate varstele. Farmecul festivalului va fi sporit de peisajul superb care inconjoara cetatea si de lacul Razelm.

In programul Pro Istoria Fest 2015 ii regasim in data de 28 august pe Nicu Alifantis & ZAN, Mircea Vintila, Alexandra Usurelu si Zoli Toth Project, iar in data de 29 august pe Mircea Baniciu & Band, Marius Batu, Alina Manole si grupul Folk Frate!.

Mai mult, spectatorii vor fi intampinati in cele doua zile de festival cu spectacole de folclor local si teatru de papusi. Pro Istoria Fest pune la dispozitia participantilor activitati pentru toate varstele: ateliere de modelaj, sculptura, pictura si impletituri, tenis de masa, tir cu arcul, inaltare de zmee, pinata si multe alte jocuri. Cantecele se vor auzi pana tarziu in noapte in jurul focului de tabara pregatit de organizatori.

Pro Istoria Fest este un proiect al Asociatiei Star Education, demarat in 2011 cu promovarea cetatilor Poenari, Rasnov si a Curtii Domnesti din Targoviste. in anii urmatori a continuat cu sase alte noi locuri de mare insemnatate istorica din Romania: Cetatea de scaun a Sucevei, Muzeul Golesti, Cetatea Enisala, Cetatea Sighisoara, Ulpia Traiana Sarmizegetusa, Cetatea Deva. Pro Istoria Fest isi propune sa aduca muzica prezentului in slujba trecutului.

Asociatia Star Education a fost infiintata in anul 2007 de catre Anca Lupes si Zoli Toth. in cei 8 ani de existenta, Asociatia a implementat numeroase proiecte, fie ele culturale (Zoli Toth Project — Bach in Showbiz, On Air Music Awards), ecologice (Ecofrecventa, Earth Hour, B'estfest Green Village) sau de turism (Pro Istoria Fest).

Editia 2015 a festivalului Pro Istoria Fest de la Cetatea Enisala este cofinantata de Consiliul Judetean Tulcea si sustinuta de Consiliul Local Sarichioi.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1219
Cuvinte cheie: Tulcea
miriam miriam

Adaugat in urma cu 3183 zile, 03 Aug. 2015

Adaugat de Valpro

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3593

  • Ai ceva de zis?

    .