poze  targul mierii la blaj

„Târgul Mierii“ la Blaj

Alba , Blaj. Joi 25 Martie 2010 10:00

Categorii: Targuri

„Târgul Mierii“ la Blaj - 25 ,26 martie 2010

Firma Apidava, împreunã cu Asociaţia « Mierea Româneascã », cu Primaria oraşului Blaj, cu Consiliul Judeţean Alba, şi cu Oficiul Naţional al Produselor Tradiţionale organizeazã târgul “Sarbatoarea Mierii” Blaj, în 25-26 Martie 2010.
Scopul manifestării este facilitarea schimbului de informaţii între apicultori şi specialişti din domeniul apiculturii, precum şi promovarea consumului de miere şi a altor produse apiterapeutice în rândul consumatorilor, prin organizarea unei ample expoziţii cu vânzare, unde clienţii pot alege dintr-o mare varietate de produse comercializate direct de producãtori.
« Anul acesta, la a 3-a editie, am dorit sa aducem la targul de produse apicole şi firme expozante cu produse ecologice din diferite domenii, cum ar fi: lactate, mezeluri, cometice, suplimente nutritive, ceaiuri, dar şi produse tradiţionale românesti: magiun de Topoloveni, turtã dulce, halviţã, preparate din carne şi multe altele, în ideea promovãrii unui stil de viaţã sãnãtos, a unei alimentaţii bazate pe produse 100% naturale, fãrã aditivi şi “E-uri” » Alina Mateş-reprezentant Apidava.
« Alãturarea produselor apiterapeutice cu cele ecologice nu e deloc întamplatoare. Dorim sa atragem consumatorii cu o diversitate cat mai mare de produse pure, nemodificate genetic, care sã nu afecteze organismul uman. »
Deşi târgul va avea loc într-un oraşel mic de doar 20.000 locuitori, centrul oraşului Blaj s-a dovedit neîncãpãtor la târgul din 2009, datoritã numãrului mare de vizitatori.
Evenimentul va cuprinde şi o secţiune de comunicãri / prezentãri pentru apicultori pe teme de apiculturã, de legislaţie în vigoare, de modalitãţi obţinere fonduri nerambursabile şi multe altele.
Pe tot parcursul celor 2 zile de târg, va avea loc un program artistic in aer liber, susţinut de formaţii şi dansatori de muzicã popularã din zona Alba, precum şi un program special destinat copiilor in data de 26 Martie, unde copiii vor primi mostre gratuite de miere de la mascota Super Bee.
La eveniment vor fi invitaţi toţi reprezentanţii mass-media regionali şi naţionali, astfel ca prin intermediul lor sã atenţionam publicul asupra importanţei consumului de produse naturale şi ecologice, dar şi pentru a încuraja apicultorii sã nu renunţe la apiculturã - o îndeletnicire care dateazã de pe vremea dacilor.

Mai multe detalii: http://www.ecomagazin.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1985
Cuvinte cheie: Targul , blaj , martie , mierii , 25 , 2010 , Evenimente Blaj
gabriel lup

Adaugat in urma cu 5119 zile, 24 Mar. 2010

Adaugat de darude1979

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3547

  • Ai ceva de zis?

    .