poze fanfest 2014 la rosia montana

FanFest 2014 la Rosia Montana

Alba , Roşia Montană. Luni 11 August 2014 - Duminică 17 August 2014

Categorii: Festivaluri

FanFest Cultiva Revolutia!

Alburnus Maior si Campania Salvati Rosia Montana anunta o noua editie a festivalului de cultura si protest FanFest. Ajuns la cea de-a noua editie, FanFest se va desfasura in acest an intre 11 si 17 august. Editia din 2014 propune publicului interesat un melanj multi-cultural, care aduce laolalta muzica, teatrul, literatura, poezia, fotografia, activismul civic, traditia si istoria – toate sub sloganul FanFest cultiva revolutia!

In acest an activitatile festivalului se vor derula pe parcursul a 6 zile, dorinta organizatorilor fiind ca aceia care viziteaza Rosia Montana sa aiba parte de o adevarata vacanta culturala, in care sa poata imbina drumetiile cu concertele, expozitiile, dezbaterile, piesele de teatru si multe alte evenimente din program. Astfel, participantii vor avea posibilitatea de a descoperi nu doar Rosia Montana, ci si lumea oamenilor care au ales sa o apere: localnici, activisti sau artisti. Festivalul va gazdui iarasi targul taranesc cu produse traditionale si hrana sanatoasa, alaturi de zona copiilor, ce ofera jonglerii, teatru de papusi si pictura. Scena muzicala primeste intariri internationale si putem confirma deja doua trupe care se vor afla in august la Rosia Montana: Baba Zula din Istanbul, Turcia si Chikos del Maiz din Spania. Alaturi de ei vor concerta numeroase trupe romanesti ce au sustinut si in trecut Campania Salvati Rosia Montana, dar si nume in premiera pentru FanFest, ca Toulouse Lautrec sau Vlad Dobrescu.
In ceea ce priveste reprezentatiile de teatru, colectivul clujean Reactor propune mai multe spectacole, in principal cu tematica sociala. Numeroase evenimente speciale se vor regasi si in acest an in cadrul festivalului, de la recitaluri de pian sau orga pana la improvizatii muzicale sau proiectii acompaniate de muzica live.

FanFest este un festival realizat integral pe baza de voluntariat; toti artistii si organizatorii se implica pro-bono. Costurile ce nu pot fi acoperite prin sponsorizari sunt achitate cu sume care provin din donatii individuale sau mici granturi ale fundatiilor culturale. La fel ca in anii trecuti, si in acest an organizatorii ii invita pe toti cei care doresc sa participe la finantarea festivalului sa contribuie prin mijloacele disponibile pe pagina evenimentului. In acest sens, simultan cu lansarea festivalului, Campania va propune sa sustineti apelul de strangere de fonduri pentru transportul trupelor invitate la FanFest

Mai multe detalii: http://dordeduca.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1419
popadriana

Adaugat in urma cu 3605 zile, 15 Mai. 2014

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

  • Ai ceva de zis?

    .