poze festivalul international de film etnografic zlatna 2014

Festivalul International de Film Etnografic Zlatna 2014

Alba , Zlatna. Vineri 6 Iunie 2014 - Duminică 8 Iunie 2014

Categorii: Festivaluri

Festivalul International de Film Etnografic Zlatna isi propune sa propage cultura si traditiile nationale, prin intermediul promovarii tinerilor artisti.

FIFE Zlatna – singurul festival etnografic de film din Romania – ajuta la formarea si educarea cineastilor independenti, are rolul de a descoperi noi talente si promoveaza schimbul de valori culturale cu alte tari.
Festivalul este deschis si profesionistilor cineasti, care doresc sa contribuie la edificarea patrimoniul cultural national sau international. Nu in ultimul rand, FIFE Zlatna se doreste a fi o poarta de lansare si educare a tinerilor comunitatii. In acest sens, primarul Silviu Ponoran a propus infiintarea unui Centru cultural al artelor vizuale, care sa aiba si o casa de productie proprie. Prin intermediul centrului cultural vor fi angrenati tinerii din Zlatna. Sub tutela centrului cultural al artelor vizuale s-au infiintat un cineclub si un fotoclub, unde tinerii pot urma cursuri de operatorie, montaj film, regie film si arta fotografica, sub indrumarea unor specialisti in domeniu, adusi din Bucuresti.
Pe viitor, cele mai bune creatii ale artistilor din Zlatna pot fi promovate in cadrul FIFE Zlatna, creandu-se noi oportunitati de afirmare pentru tanara generatie. In cadrul festivalului va fi organizata si o expozitie-concurs de fotografie etnografica. Pe langa un ajutor dat concret comunitatii si mai ales tinerilor din Zlatna este si un mod elitist de a promova valorile istorice, etnografice si turistice a orasului si judetului Alba.

Mai multe detalii: http://www.ifestival.ro/

Comenteaza pe Facebook
popadriana

Adaugat in urma cu 1965 zile, 31 Mai. 2014

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

  • Ai ceva de zis?

    .