poze concurs de folclor autentic fest valea tacaselelor

Concurs de folclor:" Autentic Fest" - valea Tăcăşelelor

Arad , alea Tăcăşelelor. Sâmbătă 5 Iunie 2010 12:00 - Duminică 6 Iunie 2010

Categorii: Festivaluri

Concurs de folclor:" Autentic Fest"

Cea de a doua ediţie a concursului judeţean de folclor „Autentic Fest” (etapa zonală Valea Crişului Alb -Ţara Zărandului) se va desfăşura în cadrul „Nedeii de la Tăcăşele”, sub patronajul Consiliului Judeţean Arad şi a Centrului Cultural Judeţean Arad.

„Autentic-Fest” este o manifestare artistică trivalentă, fiind totodată un festival, un concurs de interpretare, dar şi o sărbătoare a folclorului tradiţional arădean privit prin elementele sale unicitate, diversitate şi specific local.

Festivalul - concurs se înscrie în obiectivele Strategiei culturale a judeţului Arad 2010-2014 privind diversificarea ofertei culturale prin noi evenimente folclorice care să promoveze ansambluri şi formaţii de dansatori pe criterii valorice aparţinând autenticului – repertoriu coregrafic, solistic şi interpretativ, port popular”, a declarat Ana Maria Dumitrean, directorul Centrului Cultural Arad.

Scopul organizatorilor este de a evidenţia potenţialul artistic al tinerei generaţii, de a le oferi sprijin pe drumul consacrării în afirmarea pe plan naţional şi internaţional. Printre participanţii acestei etape se numără: ansamblul de cântece şi dansuri „Lioara” din Buteni, Formaţia de căluşeri din Bocsig, ansamblul „Pădureanca” din Chisindia, „Junii Crişului” din Dieci, „Spicul” din Olari, ansamblurile din Socodor – „Garofiţa” şi „Junii Socodorului” –, „Junii Şimăndani”, „Floarea Crişului” din Chişineu Criş şi formaţia de dansuri a Şcolii Generale „Gh.Popovici” din Apateu.

Nedeia de la Tăcăşele, are loc la sfârşitul acestei săptămâni, în 5 şi 6 iunie. Conform tradiţiei, în prima zi localnicii vin de pe văile din jurul Tăcăşelelor, uneori şi de la peste 20 de kilometri. Duminică, manifestarea va începe cu o slujbă religioasă, urmată de târgul produselor tradiţionale – din lemn, ceramică, ţesături, cusături, artizanat dar şi bunuri de larg consum ce pot fi găsite la tarabele amenajate special pe platoul Văii. Concursul „Autentic Fest” şi-a găsit loc în cadrul programului duminică, 6 iunie, pe platoul Văii Tăcăşelelor.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1176
valentin

Adaugat in urma cu 5074 zile, 04 Iun. 2010

Adaugat de roadrunner

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 4966

  • Ai ceva de zis?

    .